İtalya’da Alamadığı Ödülünü Bakan Verdi

‘Sivas’ filminin başrol oyuncusu 11 yaşındaki Doğan İzci’nin, Venedik Film Festivali’nde alamadığı ödülünü Turizm Bakanı Ömer Çelik verdi. Bakan Çelik, küçük Doğan’a bir de el kamerası hediye ederek yönetmenliğe adım atmasını...

‘Sivas’ filminin başrol oyuncusu 11 yaşındaki Doğan İzci’nin, Venedik Film Festivali’nde alamadığı ödülünü Turizm Bakanı Ömer Çelik verdi. Bakan Çelik, küçük Doğan’a bir de el kamerası hediye ederek yönetmenliğe adım atmasını istedi.

İtalya’da düzenlenen 71. Venedik Film Festivali’nde, ‘En iyi erkek oyuncu’ ödülünü kazanan ‘Sivas’ filmi başrol oyuncusu Doğan İzci, vizesi bittiği için alamadığı ödülünü Turizm Bakanı Ömer Çelik'in elinden aldı. Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde film ekibini ağırlayan Bakan Çelik, “İtalyan basının verdiği en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Sokakta oynarken birden bire uluslararası bir başarıya imza attı. Ödülünü alamadan vizesi bittiği için geri dönmek zorunda kaldı. Bu vize meselesiyle ilgili birkaç tane haber çıktı. Gerek bizi gerek Avrupa Birliği Bakanlığı’nı eleştiren. Bizim, gerek Avrupa Birliği gerek Dışişleri Bakanlığı bu tip durumlarda elimizden gelen çabayı sonuna kadar koyuyoruz. Fakat bu karşı tarafın inisiyatifinde bir şey olduğu için çoğu kez arzulanan düzeye gelmiyor. Bu tabi eleştirilecek bir şey. Bu kardeşimiz küçük yaşta bu ödülü kazanıyor ama karşı taraf vizesini yeterince uzun vermediği için de ödülünü alamadan gelmiş oluyor. Şimdi biz alamadığı ödülü bu tarihi mekanda kendisine takdim edeceğiz. Türk sinemamıza yeni bir başarı kazandırdılar. Ülkemize yeni bir onur getirdiler. Ama en büyük teşekkür Doğan’a. O, bu küçük yaşta ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.” diye konuştu.

Sinemaya verilen desteklerin kendi baklanlığı sırasında yaklaşık iki katına çıktığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Bu şuanda 27 milyon civarından olmuştur. Sektörün her alanına büyük destekler veriyoruz. Sinema, stratejik açıdan öncelikli bir sektör olarak ele alınacak. Sinema, bakanlığın sektörle olan ilişkileri bakımından altın çağını yaşayacak.”

Ödül alan Doğan İzci’yle birlikte fotoğraf çektiren Bakan Çelik, film ekibini de başarılarından dolayı tebrik etti. Çelik, küçük yaşta ödül alan oyuncu İzci’ye, el kamerası hediye etti. Bakan Çelik’in ödül verdiği programa Doğan İzci’nin babası, film yönetmeni ve oyuncular katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri