İtalya kentlerinin ızgaraları Konya’dan

Konya'da bir döküm firması, dizaynlarıyla ön plana çıkan İtalya'ya geçtiğimiz yıl şehir dizaynında kullanılan yaklaşık bin ton döküm alt yapı malzemesi gönderdi.
Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Erkon Döküm Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Değer Erkuş, Avrupa'da işçiliğin ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle, döküm ve otomotiv yan sanayi sektörünün hızla Türkiye'ye kaydığını söyledi. 1980'de kurulan aile şirketinin 1999 yılından itibaren ''Erkon Döküm'' markasıyla iyi bir ivme yakaladığını ifade eden Erkuş, yılda 6 bin ton metal eritme kapasitesine sahip olduklarını, ağırlıklı olarak pik ve döküm ürünleri imal ettiklerini vurguladı. Erkuş, ürünlerinin çoğunun kent alt yapısında kullanılan kanalizasyon ve telefon-elektrik hattı kapakları ile kaldırımlarda kullanılan modern ızgaralar olduğunu; ayrıca park ve oturma grupları ile bazı otomobil yan sanayi ürünlerini de imal ettiklerini vurguladı. İtalya başta olmak üzere Romanya, Bulgaristan, Macaristan ve Portekiz gibi ülkeler ile Gürcistan, Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika ülkelerine halen ihracata devam ettiklerini vurgulayan Erkuş, şunları kaydetti:
''Şehirler geliştiği sürece alt yapı elemanları üretilecektir. Ayrıca döküm sektörü, başarılı AR-GE çalışması yapıldığı sürece yoluna devam edecektir. Izgaralar ve yer şebeke kapakları, örneğin Fransa'da Eyfel Kulesi'nin önünde görülüyor. Yani ürettiğimiz bu döküm ürünleri, insanların yaşadığı, yürüyüş yaptığı kent meydanlarında ve caddelerde kullanılıyor. Bunun için dizayn, yani ürünün estetiği çok önemli...Güzel bir sunum sizi bir adım önüne çıkarıyor. İtalya'ya gibi ürünlerindeki dizaynlarıyla dünyada halen söz sahibi olan bir ülkeye ihracat yapabilmemiz önemli. Ürünlerinizin hem 'albenisi' olmalı, hem de mukavemeti kuvvetli olmalı. Demek ki ürünlerimiz İtalya başta olmak üzere Avrupa'da beğeniliyor. Geçen yıl İtalya'ya yaklaşık bin ton ihracat yapmıştık. Bu yıl İtalya'ya 2 bin-2 bin 500 ton döküm kent alt yapı malzemesi göndermeyi planlıyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri