İsviçreli Neonazi, Nsu Çevresindeki Neonazilerle İrtibattaymış

Sekizi Türk kökenli olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) terör örgütü üyelerinin irtibatlı olduğu Neonazilerin İsviçreli bir Neonazi ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Sekizi Türk kökenli olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) terör örgütü üyelerinin irtibatlı olduğu Neonazilerin İsviçreli bir Neonazi ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

'Sonntags Zeitung' adlı gazetesnin haberine göre Alman Federal Kriminal Dairesi, NSU'nun Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe adlı üyelerine yardım etmiş olabilecek 129 kişilik bir listeyi denetimden geçirdi. Bu 129 kişi arasında İsviçreli tanınmış Mario F. isimli bir aşırı sağcı da bulunuyor. Federal Savcılığın Neonazi cinayetleri davası için hazırladığı iddianameye göre NSU'lu teröristlerin yıllarca cinayetlerde kullandıkları Ceska 83 marka silah 2000 yılının başlarında İsviçre'den Almanya'ya getirilip teröristlere ulaştırıldı. Mario F.'nin teröristlerin saklandığı Zwickau kasabasında bir programa konuşmacı olarak katılması ve NSU'ya yardım eden Neonazilerle sürekli irtibatta kalması şüpheleri artırdı.

Bu bağlamda Ulusal Odaklı İsviçre Partisi’nin (PNOS) eski basın sözcüsü ve başkanı İsviçreli aşırı sağcı, Neonazi cinayetleri davası için önem arz ediyor. Öte yandan NSU davasında sanık olarak yargılanan Carsten S. hakkındaki bilgi ve belgeleri Thüringen İç İstihbaratı’nın 18 aylık gecikmenin ardından Federal Savcılığa gönderdiği bildirildi. Carsten, cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı teröristlere götürdüğünü ve 1998 yılında yer altına inen teröristlerle diğer sanık Ralf Wohlleben arasında telefon trafiğine dâhil olduğunu itiraf etmişti. Ayrıca Federal Savcılığın, Amerikan istihbaratından davada yargılanan ve cinayetlerde kilit rol oynadığı ileri sürülen Ralf Wohlleben'in beş adet mail hesabını ve facebook hesabını temin ettiği ve incelediği belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri