İsviçre'de Meşrubat Şişelerinin Geri Dönüşüm Oranı Yüzde 94

Çevre konularında çok hassas olan İsviçreliler bu konuya ne kadar önem verdiğini meşrubat şişelerinin geri dönüşüm oranlarıyla gösterdi. Yeni açıklanan istatistiklere göre ülke genelinde 2013 yılında meşrubat şişelerinin yüzde 94’ü...

Çevre konularında çok hassas olan İsviçreliler bu konuya ne kadar önem verdiğini meşrubat şişelerinin geri dönüşüm oranlarıyla gösterdi. Yeni açıklanan istatistiklere göre ülke genelinde 2013 yılında meşrubat şişelerinin yüzde 94’ü geri dönüşüm sistemlerine ulaştı.

İsviçre Federal Çevre Ofisi’nin bu hafta yayınladığı rapor İsviçre’de yaşayan halkın çevre konusundaki duyarlılığını bir kez daha ortaya çıkardı. Başta plastik olmak üzere, cam ve alüminyum malzemeden üretilen içecek ambalajları geçen yıl yüzde 94 oranında geri dönüşüm (recycling) sistemlerine girdi. Her yıl artan tüketim rakamları ile ülke içinde kullanılan içecek ambalajları geçen yıl 312 bin tona ulaşırken, geri dönüşüm rakamları buna bağlı olarak arttı. Bir önceki yıl yüzde 93 olan geri dönüşüm oranı 2013’te bir puan daha yükseldi.

Kullanılan üç temel malzeme içerisinde cam ürünleri yüzde 96 oranında geri dönüşüm konteynerlerine dönerken, plastik şişeler yüzde 83 ve alüminyum kutular ise yüzde 91 oranında geri döndü.

Çevre Bakanlığı yetkilileri içeceklerdeki bu önemli başarı sonrası yapılacak işleri olduğunu ve duş malzemeleri, çamaşır, yağ ve sirke gibi ürünlerin geri dönüşümü konusunda da ilerleme kaydetmeleri gerektiğinin altını çizdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri