İsviçre Konfederasyonu'nun Yeni Başkanı Yarın Göreve Başlayacak

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, yarın ülkenin 'devlet başkanlığı' görevini devralacak.

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, yarın ülkenin 'devlet başkanlığı' görevini devralacak.

Dışişleri Bakanı Burkhalter, devlet kanalında yaptığı konuşmasında İsviçre’nin önemli bir yıla girdiğini dile getirdi. Federal Konsey’deki takım çalışmasına vurgu yaan Didier Burkhalter, yeni yılda hem iç hem de dış siyasette önemli reformların yapılacağını dile getirdi.

Didier Burkhalter, AB ile olan kurumsal anlaşmazlıklara atıfta bulunarak "İsviçre kendi kararlarını kendisi vermek istiyor. Uluslararası bir mahkeme bizim yerimize karar veremez.” diye konuştu.

İsviçre bu yıl Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına (AGİT) başkanlık yapacak. Didier Burkhalter, bu görev esnasında insan haklarına ve diyaloga önem vereceğini açıkladı.

MAURER BAŞKANLIK SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İsviçre Konfederasyonu'na 2013 yılında başkanlık yapan Ueli Maurer, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Savunma Bakanı Maurer, uluslararası toplantılarda İsviçre’yi özgüven sahibi ve bağımsız bir devlet olarak temsil ettiğini dile getirdi. Maurer, Birleşmiş Milletler'in New York’taki genel kurul toplantısında yaptığı konuşmasındaki ‘güçten önce hukuk gelir’ sözünü hatırlattı. Zürihli siyasetçi başkanlık süresince 10 ülkeye resmi ziyarette bulunarak 17 devlet başkanı ve 11 başbakanla görüştü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri