İsviçre Hava Kuvvetleri’ne Ait Savaş Uçağı Alp Dağları'na Çakıldı

İsviçre Hava Kuvvetlerine bağlı F/A-18 tipinde bir savaş uçağı ülkenin Obwald kantonunda bulunan Alpnachstad yakınlarında düştü.

İsviçre Hava Kuvvetlerine bağlı F/A-18 tipinde bir savaş uçağı ülkenin Obwald kantonunda bulunan Alpnachstad yakınlarında düştü. Görgü tanıkları iki savaş uçağının birbirlerine yakın bir şekilde uçarken gördüklerini daha sonra bir tanesinin dağın tepesinde bulunan kayalara çarptığını ve patlamanın olduğunu belirtti.

Kaza yerinde düzenlenen basın toplantısında Savunma Bakanlığı sözcüsü, Silahlı Kuvvetler Komutanı André Blattmann ve Hava Kuvvetleri Komutanı Aldo Schellenberg hazır bulundu.

Kaza nedeninin şu an için belirsiz olduğunu belirten askeri yetkililer uçağın başka bir savaş uçağı ile birlikte eğitim uçuşunda olduğunu belirtti. Düşen uçakta pilotla birlikte askeri bir personelin de bulunduğu açıklanırken yetkililer her iki personelin uçaktan atladıklarının kesin olarak tespit edilemediğini, hayatta olup olmadıkları konusunda kesin bir yorumda bulunamayacaklarını vurguladı. Bununla birlikte şu ana kadar haber alınamayan personelin hayatta kalma ihtimalinin düşük olduğu açıklandı.

Kaza sonrası bölgedeki tüm karayolları ulaşıma kapatılırken hava sahası da uçuşa yasaklı bölge ilan edildi. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi yönlendirildi.

İsviçre Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde çok sayıda bulunan F18 savaş uçaklarının en son kazası 8 Nisan 1998 tarihinde Wallis Kantonunda Crans-Montana’da yaşanmıştı. Pilot hatasından kaynaklanan kazada her iki pilot da hayatlarını kaybetmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri