İsveç'te Seçimin Galibi Şimdiden Belli

İsveç'te genel ve yerel seçimlere bir ay kala, Metro gazetesinin yayınladığı ankette Sol blog partilerinin 7 puan farkla, sağ blog partilerinin önünde olduğu gözlendi. Yougovs araştırma şirketi, 2 Temmuz-4 Ağustos arasında İsveç genelinde...

İsveç'te genel ve yerel seçimlere bir ay kala, Metro gazetesinin yayınladığı ankette Sol blog partilerinin 7 puan farkla, sağ blog partilerinin önünde olduğu gözlendi.

Yougovs araştırma şirketi, 2 Temmuz-4 Ağustos arasında İsveç genelinde bin 781 kişiye uyguladığı ankette, "Bu pazar genel bir milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" diye sordu. Muhalefette bulunan Sosyal Demokrat Parti'nin başı çektiği sol blog partileri oy oranını, yüzde 46,3 çıkararak zirvede yer aldı. İki dönemdir hükümette bulunan Sağ Liberal Moderat Parti'nin başı çektiği sol blog partilerinin oy oranı ise geçen aya göre yarım puan gerileyerek yüzde 39,5 oldu.

Göçmen karşıtı parti, İsveç Demokratlar'ın (SD) oy oranı ise geçen aya göre 1 puan arttı. Göçmen karşıtı partinin oy oranı ise ankete 9,3 çıktı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri