İsveçli Konyasporda müthiş değişim

Geçen yıl İsveç 3. Liginde Botkyrka Konyaspor ismi ile mücadele eden ve şampiyon olarak ikinci lige çıkan Botkyrka Konyaspor, kısa bir süre önce Süper Toto birinci ligi takımlarından Karabüksüporla v

Geçen yıl İsveç 3. Ligi’nde Botkyrka Konyaspor ismi ile mücadele eden ve şampiyon olarak ikinci lige çıkan Botkyrka Konyaspor, kısa bir süre önce Süper Toto birinci ligi takımlarından Karabüksüporla varılan anlaşma sonucunda isim değişikliğine gitti ve yeni sezonda ‘Konya Kardemir Karabükspor’ ismi ile mücadele etme kararı aldı. Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut ile Botkyrka Konyaspor Başkanı Fazıl Tütüncü arasında başlayan “Kardeş kulüp” olma fikri isim değişikliği ile yaşama geçti. Her iki kulüp başkanı arasında varılan sözlü anlaşma çerçevesinde Konyaspor isim değişikliğine giderek sezona ‘Konya Kardemir Karabükspor’ ismi altında topbaşı yapacak.
Uzun yıllardan beri yurtdışında Kardemir Karabükspor’un adını temsil edecek bir kulüp ile iş birliği hayalinde olduğunu kaydeden Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut, İsveç 2. Ligi’ne kadar yükselme başarısı gösteren Konyaspor ile bu hayaline kavuştuğunu söyledi. Konya Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Fazıl Tütüncü ise, İsveç 1. Süper Ligi’ne çıkma hedefinde olan bir Türk takımı olarak Botkyrka Konyaspor’un da uzun yıllardan beri hayali olan Türkiye Süper Ligi’nde mücadele eden bir kulüp ile hem maddi hem de manevi işbirliği özlemine Kardemir Karabükspor ile yapılan işbirliği ile ulaşıldığını kaydederek, “İlk aşamada isim değişimi ile bu işbirliğinde samimi olduğumuzu gösterdik. Bu işbirliği Konyaspor’a İsveç 1. Süper Ligi’ne yükselme başarısı ve şansını getirecek bir işbirliği olarak görüyoruz.” diye konuştu.
Geçen yıl İsveç 2. Ligine çıkarak büyük sükse yapan Konya Kardemir Karabükspor, daha önceden anlaştığı THY ile sponsorluk anlaşmasını imzaladı. İsveç’te kış nedeni ile 17 Nisan’da başlayacak lig hazırlıklarını Antalya’da geçirmek isteyen Konya Karademir Karabük sporun futbolcularının ve teknik adamlarının gidiş- geliş uçak biletlerini THY sponsorluğunda Anadolu Jet karşılama kararı aldı. THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan’la, Konya Karademir Karabükspor Başkanı Fazıl Tütüncü’nün imza koyduğu anlaşmada, Konya Karademir Karabükspor Genel Sekreteri Sabri Karadağ ve THY Pazar Sorumlusu İsmail Ertürk’te hazır bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri