İsveç Tarihinin En Büyük Orman Yangını

İsveç'in Västmanland bölgesinde çıkan orman yangını beş gündür devam ediyor. Helikopter ile havadan müdahale edilmesine rağmen yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.İsveç tarihinin en büyük orman yangınında şu ana dek 10 bin...

İsveç'in Västmanland bölgesinde çıkan orman yangını beş gündür devam ediyor. Helikopter ile havadan müdahale edilmesine rağmen yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

İsveç tarihinin en büyük orman yangınında şu ana dek 10 bin hektarlık alan zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarında binlerce kişinin görev aldığını belirten yetkililer, felaketin büyük maddi zarara yol açtığına da işaret etti.

Västmanland'da henüz anlaşılamayan bir nedenle çıkan, ve bütün bölgeye sıçrayan yangının kontrol altına alınamazken, İsveç tarihindeki en büyük orman yangınlardan biri olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi. Yangının bulunduğu bölgeye yakın yerleşim birimlerinde oturan bin 200 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Bu arada, daha önce kayıp olduğu ifade edilen bir kişinin de yanmış cesedine ulaşıldı. Dün de aynı bölgede vücudunda ciddi yanıklar oluşan bir yaralıya ulaşılmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri