İsveç Ligi Allsvenskan'ın 2013-2014 Sezonu Şampiyonu Malmö Oldu

Soğuk kış şartları nedeni ile Mart ayında başlayıp Kasım ayında biten İsveç Ligi Allsvenskan'ın 2013-2014 sezonu şampiyonu Malmö oldu.Deplasmanda AIK Solna takımını 3-2 yenen Malmö, lig bitimine 3 hafta kala IFK Göteborg takımının 12...

Soğuk kış şartları nedeni ile Mart ayında başlayıp Kasım ayında biten İsveç Ligi Allsvenskan'ın 2013-2014 sezonu şampiyonu Malmö oldu.

Deplasmanda AIK Solna takımını 3-2 yenen Malmö, lig bitimine 3 hafta kala IFK Göteborg takımının 12 puan önünde 59 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan bin kadar Malmö taraftarı da hakemin bitiş düdüğü ile sahaya girerek futbolcularla şampiyonluğu kutladı. Malmö takımı 18. kez lig kupasını müzesine götürdü.

Diğer taraftan UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçlarından da sonra Malmö'nün bir üst tura çıkma şansı devam ediyor. Şampiyonlar liginde geçen hafta Olympiakos'u 32 yaşındaki Markus Rosenberg'in golleriyle 2-0 yenerek gecenin sürprizine imza atan Malmö ile birlikte Olympiakos, Juventus, Atletico Madrid'in 3 puanı bulunuyor.

Malmö'nün şampiyonluğunu mesaj göndererek ilk kutlayanlardan biri de Malmö'de doğan ve profesyonel futbola bu takımda başlatan Zlatan İbrahimoviç oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri