İsveç Dışişleri Bakanı: Rusya, İsveçlileri Ciddi Korkutuyor

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Rusya’nın ilk defa İsveçlileri ciddi şekilde korkuttuğunu söyledi. SvD gazetesine röportaj veren Dışişleri Bakanı Wallström, "İsveçliler Rusya’dan ciddi şekilde korkuyor. Neyin peşinde olduklarını...

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Rusya’nın ilk defa İsveçlileri ciddi şekilde korkuttuğunu söyledi. SvD gazetesine röportaj veren Dışişleri Bakanı Wallström, "İsveçliler Rusya’dan ciddi şekilde korkuyor. Neyin peşinde olduklarını bilmediklerinden, kararsız, öngörülemeyen ve kanunsuz tavırlarından korkuyorlar." dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile kameralar karşısına geçerek, bir denizaltının İsveç karasularına izinsiz olarak girdiğinin ispatlandığını ancak henüz nereden geldiğini bilmediklerini belirterek, "bunun ciddi ve kabul edilemez bir ihlal" olduğunu söylemişti.

İsveç’in barışçıl bir ülke olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Wallström, "Ancak saygıyı hak ettiğimiz konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Sınırlarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için her daim hazırız." dedi.

Rusya’nın Baltık ülkelerine karşı olan tavrını eleştiren Bakan Wallström, sözlerini söyle sürdürdü: "Eğer biz korkuyorsak, Baltıkları varın siz düşünün. Baltık ülkelerine yapılan bir dizi provokasyon var. Bu bizi ciddi rahatsız ediyor."

Geçtiğimiz günlerde İsveç devlet televizyonuna bir röportaj veren Putin'in danışmanı Sergei Markov, "İsveçlilerin korkması için bir neden yok. Ancak Latvia ve Estonya için birçok sebep var. Eğer büyük bir savaş çıkarsa bu ülkelerden geriye bir şey kalmayabilir." demişti.

Geçtiğimiz haftalarda Başkent Stockholm yakınlarında deniz altında, Rusya’ya ait olduğundan şüphelendikleri yabancı askeri varlık olduğuna dair bir istihbarat alan İsveç donanması acilen harekete geçmiş, ülke karasularını ihlal eden bir denizaltını günlerce aramıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri