İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, Pazara Çıkıp Türklerden Oy İstedi

İsveç'te Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde haftasonu Türklerin yoğun olarak yaşadığı Tensta bölgesinde düzenlenen kültür festivaline siyaset damgasını vurdu.Aynı bölgede Kululu milletvekili adaylarıyla yarışan Dışişleri Bakanı...

İsveç'te Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde haftasonu Türklerin yoğun olarak yaşadığı Tensta bölgesinde düzenlenen kültür festivaline siyaset damgasını vurdu.

Aynı bölgede Kululu milletvekili adaylarıyla yarışan Dışişleri Bakanı Carl Bildt, pazardan alışveriş yaparak, 'sizden biriyim' mesajını verdi. Eşine destek veren AB Parlamentosu Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt ise gözleme açtı.

Bölgede bulunan Türk işletmeleri de ziyaret eden İsveçli bakan ve eşi alanda çeşitli ülkelerin kültürünü ve yemeğini yansıtan stantları gezerken alışveriş yaptı. Vatandaşlardan oy isteyen Bildt çifti, Türk köftesi de yedi.

Merkez sağın en büyük partisi Moderaterna'nın (Ilımlılar) adayı Carl Bildt, ayı bölgeden Yeşiller partisinden Derya Uzel ve Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nden Sultan Kayhan ve Hasan Dölek ile yarışıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri