İstikrarlı büyüme sürecek

MÜSİAD Konya Şubesi'nin 21. Olağan Genel Kurul Gala Programı'na katılan Genel Başkan Nail Olpak, “2014 yılının 9 aylık sürecinde hedeflerimizden geri olmasına rağmen yüzde 2.8'lik büyümeyi önemsiyoruz. Çünkü; Avrupa ülkeleri yerinde sayıyor” dedi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin 21. Olağan Genel Kurul Gala Programı Genel Başkan Nail Olpak'ın katılımıyla gerçekleşti. MÜSİAD Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen programa Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Uğur Kaleli, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, MÜSİAD eski il başkanları, işadamları ve çok sayıda misafir katıldı.

MÜSİAD KONYA ÖRNEK OLUYOR

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Konya şubesinin Türkiye genelindeki diğer şubelere örnek olduğunu kaydetti. MÜSİAD'ın 25 yılı geride bıraktığını ifade eden Olpak, “11 bin üyeye ulaştık. Bu yıl içerisinde de Moskova, Bakü, Batum, Tokya, Cidde, Cenevre, Lyon, Strazburg ve Fas temsilciliklerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Biz medeniyetimizin bize neler yüklediğinin farkındayız. Küresel yolda ilerlediğimiz gücü, üyelerimizden alıyoruz” dedi.

2014 yılına 2013 yılının çalkantılarının uzantılarıyla girdiklerini söyleyen Olpak, “Bunlar Gezi ile başladı. 17 ve 25 aralık operasyonlarıyla devam etti. Biz bütün bunlara rağmen 2014 yılının 9 aylık sürecinde hedeflerimizden geri olmasına rağmen yüzde 2.8'lik büyümeyi önemsiyoruz. 20 çeyrektir de Türkiye büyüyor. Aynı dönemde Avrupa Bölgesi binde 2 büyüyebildi. Kuzeyde Kırım, Ukrayna ve Rusya üçgeninde yaşananlar güneyde Suriye'deki olaylar elbette bu faktörlerin içerisinde. Cari açık da 9 ayda 18 milyar geriledi. Bu yılı da 45 milyar lira ile kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

15 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Olpak'tan sonra söz alan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD Konya olarak 21. yılı doldurmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. MÜSİAD'ın bugün büyük bir aileye dönüştüğünü belirten Şimşek, “2014 yılı içerisinde faaliyet raporumuzu ülke hedeflerine göre oluşturduk. Gerek 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolar ihracat hedefimiz, gerekse şehrimizin koyduğu 15 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Bunu yurtiçi ve yurtdışı gezileri ile işlerimizi geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Üyelerinin ihracat yapmaları konusunda her zaman destek verdiklerini ifade eden Şimşek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Şubemiz ulusal ve Uluslar arası fuarlara katılmaktadır. Şehrimizde olan fuarlara da ticerit yapılan ülkelerin temsilcileri ağırlamaktayız. Konya'nın yeni döneminde hep birlikte hareket ederek şehrimizi geliştirmeliyiz. Ülkemiz, diğer ülkelerin ekonomisi ile aynı seviyeye gelmiştir. Güçlünün değil, haklının yanında olmuştur.”

PETROL FİYATLARI PAZARI DARALTTI

KTO, KSO ve KTB adına konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, MÜSİAD'ın 22 yıldır çok önemli çalışmaların altına imza attığını söyledi. Avrupa Birliği'nin 2007 yılından bu yana pozitif büyüme gerçekleştiremediğini kaydeden Öztürk, “Almanya sadece yüzde 1 büyüme ile devam ediyor. Türkiye ise büyümeye devam ediyor. AB'ye göre kıyasladığımızda yüzde 2.8 büyüme bizim için oldukça önemlidir. Siyasi istikrarın devam ettiği sürece Türkiye büyümeye devam edecektir. Biz fırsat ve tehditlerin altından başarıyla kalkmasını biliyoruz. Petrol fiyatlarının düşmesi olumlu karşılandı ama bunun olumsuz tarafları da var. Rusya'da kriz yaşandı. Bize bir fırsat olarak karşımıza çıktı. Rusya'daki ihracat yapmayı planlarken, petrol fiyatları düştü. Sonuç olarak Rusya biranda kötüleşti. Bize etkisi de planladığımız ihracatın daralması oldu. Bir olayı her yönüyle incelemeliyiz” açıklamasında bulundu. Açılış konuşmalarının ardından MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri basına tanıtılarak, plaket verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri