İstikrarın devamı için ‘evet’ diyelim

Anayasa’nın 26 maddesinde değişikliği öngören ve 12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacak olan referandum öncesinde siyasi parti temsilcilerinin referanduma yönelik çalışmaları da hız kazandı.
 AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Meram İlçe Başkanı M. Ulvi Bezirci, AK Parti Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Büyükelliiki, Halkla İlişkiler Başkanı Cihat Kurak, Yerel Yönetimler Başkanı Ömer Faruk Ünaldı ve Meram Gençlik Kolları Başkanı Ali Bozyiğit gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı ile bir süre sohbet eden misafirler, ülke geleceği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandumdan evet oyu çıkması gerektiğini belirtti.
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, yapılan bu ziyaretlerin evet-hayır veya seçim gezisi olmadığını, yapılan bu gezilerde referandumla ilgili görüşlerini halkla paylaştıklarını söyledi. Değişiklik yapılması istenen 26 maddeye evet demek için 40 madde sunduklarını ve bunu halka dağıtarak bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını belirten Ahmet Büyükakkaşlar, “Bugün baktığımızda sadece elit kesim değil, artık işi olan herkes uçağa biner hale geldi. Sağlık alanında reform niteliğinde yatırımlar yapıldı. Duble yollarla ilgili çok ciddi bir çalışma başladı ve iyi bir mesafe kat edildi. Bu yatırımların devamı ve Mavi Tünel’in ovayı sulaması için evet demeliyiz” diye konuştu. Anayasa Değişikliği’ne evet denmesi halinde Türkiye’nin istikrarlı büyümesini sürdüreceğini de anlatan Büyükakkaşlar, “İstikrar yatırım getirir, yatırım ise işsizliği bitirir. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve istihdamın artması için referanduma evet dememiz gerekir. Anayasa toplumla devlet arasındaki bir akittir. Değişmeyecek, her zaman aynı şekliyle kalacak diye bir şey yoktur. Değişen şartlara göre anayasada da değişiklik yapılabilir. Anayasa’nın tamamen değişmesi için bu değişikliği öngörülen maddelere evet demek gerekir” diye konuştu.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri