İstikrarın adı Fatih Terim

Lige dönen ve Kayserispor maçını bekleyen Aslan için yarın özel bir gün.

Ne Feldkamp ne Skibbe ne de Rijkaard Galatasaray'da 43 haftayı gördü... Fatih Terim yarınki Kayserispor karşılaşması ile birlikte 'son 5 sezonun en uzun süre görevde kalan teknik direktörü' olmaya hazırlanıyor.

ASLAN İÇİN YARIN ÖZEL BİR GÜN

Bu sezona Süper Kupa ile start veren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ile lig maratonunda bocaladı. 3 haftadır galibiyete hasret olmasına rağmen liderliğini koruyan Cimbom, Devler Arenası'nda ise siftah yapamadı. İlk puanını Cluj'dan alan sarı-kırmızılıların artık Avrupa'da kayıp yapma lüksü kalmadı.

5. SEZONUNA ÇIKACAK

Lige dönen ve Kayserispor maçını bekleyen Aslan için yarın özel bir gün. Fatih Terim, TT Arena'ya 'Galatasaray Teknik Direktörü' olarak çıkacak ve 43 hafta ile 'son 5 sezonda en uzun süre görevde kalan hoca' unvanını alacak. İstikrarın adı olan İmparator, 1996-2000 arası 4 sezon aralıksız Galatasaray'ı çalıştırmış ve 4 lig şampiyonluğunu UEFA Kupası ile taçlandırmıştı. Terim ikinci hocalık deneyiminde ise kupa alamamış ve 60 hafta (34+26) görevde kalmıştı.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

2005-2007 arası iki sezon aralıksız sarı-kırmızılıları çalıştıran Eric Gerets'ten sonra 'teknik direktör öğütme' fabrikasına dönen Galatasaray'da son 5 yılda 43 haftaya ulaşan hoca yok! 2007-08'de Feldkamp 28 hafta görevde kaldıktan sonra sezonu Cevat Güler ile tamamlayan Cimbom, 2008-09'a Skibbe ile başladı, 21. haftadaki 5-2'lik tarihi Kocaelispor yenilgisi Alman çalıştırıcının sonu oldu. Bülent Korkmaz da kalan 13 haftada Aslan'a ilaç olamadı.

2009-10'U Frank Rijkaard ile tamamlayan Galatasaray, sonraki sezon Hollandalı hocaya 8 hafta sabredebildi, ardından 18 hafta Hagi ve 8 hafta Bülent Ünder yönetiminde sahaya çıktı. Mayıs 2011'de Fatih Terim'e kavuşan sarı-kırmızılılar, İmparator ile geçen sezon mutlu sona ulaştı. 34 haftalık maratonu lider tamamlayan sarı-kırmızılılar, 6 maçlık Süper Final sonunda şampiyonluğunu ilan etti ve bu sezon da 8 haftayı zirvede geçti.

RİJKAARD ŞİMDİ MİLAN'A YOLCU

2009'da geldiği G.Saray'da kalıcı olamayan ve Ekim 2010'da görevden alınan Frank Rijkaard'a eski kulübü kucak açtı. Suudi Arabistan Milli Takımı'nı çalıştıran Rijkaard için Milan devreye girdi. İtalyan devi, takımı Hollandalı hocaya emanet etmek istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri