İstiklal Marşı’na davet

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi, Genel Başkan İsmet Özelin konferans vereceği Sen Şehit Oğlusun, Kaç Sene Geçti! programına tüm Konyalıları davet etti. Konya Ticaret Odasındaki konferans cumartesi akşam 19:30da başlayacak
İstiklal Marşı Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Küçükşakalak, derneğin üçüncü sene-i devriyesi münasebetiyle Genel Başkan İsmet Özel’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Sen Şehit Oğlusun, Kaç Sene Geçti!’ adlı konferansa davet amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. İstiklal Marşı Derneği’nin miladi 2007 yılında Yunus Emre’nin ve Nasreddin Hoca’nın torunu olmakla müftehir, kadirşinas itaatsizlik ve tevarüs edilmemiş asaletiyle temayüz etmiş olan bir Türk şairi tarafından ‘Son Ocak’ olmak üzere kurulduğunu anımsatan Durmuş Küçükşakalak, şöyle devam etti: “Nasreddin Hoca ve Yunus Emre diyoruz çünkü bunlar, ‘şu cahil halka bir şeyler öğretelim’ edasıyla değil, bilhassa bir millet mensubu olarak, tamamen İslam itikadına müstenit olan Türk dilinin, şiirinin ve kavrayış tarzının teşekkül etmesinde öncülük etmiş abidelerimizdir. Son Ocak diyoruz çünkü İstiklal Harbimizle elde ettiğimiz hasılanın pekiştirilmesi bir yana, rövanş alınırcasına tarumar edilmesi karşısında gavurların uhdesindeki gücün bir mühletten ibaret olduğunun ve kendimizin şehit oğulları olduğumuzun farkındayız.”
Yeryüzünde Allah’ın kılıcı olmak ve kafirin hayat sahasını daraltmakla varlık sahasına çıkan ve bunu kimliğinin yegane unsuru haline getiren bir Türk milletinin var olduğunu belirten Küçükşakalak, şunları söyledi: “Bu milletin varlık-yokluk savaşı sırasında şehitlerin şehit oğulları ile konuşması ve bir dua şeklinde bize öğretilmiş olan İstiklal Marşımızı bir milli mutabakat metni olarak kabul ediyoruz. Biliyoruz ki, dünyadaki tek İslam vatanını temin eden İstiklal Harbimiz, İstiklal Marşımız dün olduğu gibi bugün de İslam davasının omurgasını teşkil etmektedir. Hesap gününde yüzüne bakılanlardan olmak için şühedaya iltihak etmek, kim ve kimlerden olduğumuzu, mensubiyetimizin nelerden terekküp ettiğini beyan etmek istiyoruz. Bu mensubiyeti temin etmek ve ona liyakat kesbetmek için şehit oğulları olduğumuzu bir pazarlamacı ağzıyla değil, bilhassa sarsıcı bir şekilde hatırlıyor ve hatırlatıyoruz. Çünkü 87 senelik Cumhuriyet dönemi boyunca bu mensubiyetimizin yok edilmek üzere olduğunu, kafirler karşısında gövdemizi siper ederek temin ettiğimiz üstünlüğümüzün ve sınırlarımızın tanınmaz hale getirildiğini itikadımızın emrettiği yerden baraka görüyor ve göstermek istiyoruz. Netice olarak Ezan-ı Muhammedimizin ve İstiklal Marşımızın hitap ettiği kişiler olmak ve sadece bunların bize söylediği şeyleri esas almak derdindeyiz. Bu derdimize de bütün Konyalıları ortak etmek istiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri