"İstihbarat Politika İle İç İçe Olmamalı"

Romanya İstihbarat Teşkilatı (SRI) Başkanı George Maior, istihbaratın politika ile iç içe olmaması gerektiğini söyledi. Maior, ülkenin batısındaki Timişoara kentinde yapılan bir etkinlikte basının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin...

Romanya İstihbarat Teşkilatı (SRI) Başkanı George Maior, istihbaratın politika ile iç içe olmaması gerektiğini söyledi.

Maior, ülkenin batısındaki Timişoara kentinde yapılan bir etkinlikte basının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin " İstihbarat politikanın içinde olmalı mı " sorusuna Maior "Çok açık ki istihbarat kesinlikle politikanın dışında kalmalı. İstihbarat her seçim öncesi bu gibi siyasi söylemlerle politik kavgaya çekilmek isteniyor . Ancak bizim görevimiz işimizi en iyi şekilde yapmak ve politikadan uzak durmak." dedi.

'SEÇİMLER SONRASI İSTİFAMI İSTEYECEĞİM'

İstihbarat Başkanı Maior ayrıca seçim sonrası cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin istifasını sunacağını belirtti. Maior "Seçilen cumhurbaşkanının daha tarafsız ve herhangi bir etki altında kalmaması için seçimler sonrası istifamı sunacağım. Yeni cumhurbaşkanı isterse görevimi devam ettirir, isterse başka birini göreve getirir. Olması gereken de budur. " dedi.

George Maior Romanya'da 8 yıldır SRI'nın başkanlığını yürütüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri