İstifa son değil yeni bir başlangıç

Dr. Aydın Beyatlı, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin istifasının başka yerlere çekilmemesi gerektiğini belirterek, “Erşat bey Türkmenler için mücadelesini Bağdat’da sürdürecek. Tamamen ITC’yi genişletmeye yönelik bir hareket” dedi

, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin istifasının başka yerlere çekilmemesi gerektiğini belirterek, “Erşat bey hem başkentte hem de Kerkük’te görev yapıyordu. Görevi ve sorumluluğu çok fazlaydı. ITC Genel Başkanlığı görevini Hasan Turan’a devredek, Türkmenler için mücadelesini başkent Bağdat’ta yürütecek” dedi.

ITC BAŞKANI HASAN TURAN OLDU

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin istifasının başka yerlere çekilmemesi gerektiğini belirterek, “Erşat bey hem başkentte hem de Kerkük’te görev yapıyordu. Görevi ve sorumluluğu çok fazlaydı. ITC Genel Başkanlığı görevini Hasan Turan’a devredek, Türkmenler için mücadelesini başkent Bağdat’ta yürütecek” dedi.

TÜRKMEN DAVASI ZARAR GÖRMEMELİ

Türkiye’deki siyasi çekişmelerin Türkmen davasını olumsuz etkilemememesi gerektiğini dile getiren Dr. Beyatlı, “Erşat Salihi yıllardır Irak Türkmen Cephesi genel başkanlığı görevini yürütüyordu. Son 20 gündür beraberdik. İstifa sürecinde yanındaydım. İstifasının kesinlikle Türkiye basınında çıkan haberlerle uzaktan yakından ilgisi yok. Erşat bey hem Kerkük’te hem de Bağdat’ta siyasi görevleri var. İki şehir arasında sürekli gidip gelmek ve mücadele etmek gerçekten yükünü artıyordu. ITC Genel Başkanlığı görevini Hasan Turan beye devretti. Bundan sonra Türkmenler için mücadelesini başkent Irak’ta sürdürecek. Türkmenler Bağdat’ta yeni bir oluşum gerçekleştirecek. Erşat Salihi’nin istifasının Mesut Barzani ile ilgisi yok kesinlikle. Türkiye basınında çıkan haberler bizi gerçekten çok üzüyor. Arap basını da fitne çıkaracak haberler yazıyor. Türkiye’deki iç siyasi çekişmelerin Türkmen davasını olumsuz yönde etkilememesi gerekiyor. Biz Türkiye’nin desteğini devamlı yanımızda hissettik. Türkiye’nin manevi desteği bize güç veriyor” dedi.

TÜRKMENELİ İÇİN MÜCADELE SÜRÜCEK

Hastanadeki görevinden emekli olduktan sonra Türkmeneli bölgesine daha fazla gitmeye başladığını dile getiren Dr. Beyatlı, şunları söyledi: “Erşat Salihi de ‘hocam gel birlikte” çalışalım diyor. Erşat beyle Türkmen davası için mücadelemiz sürecek. Türk milleti rahat olsun. Türkmeneli’de tek bir Türk kalsa bile, bu bölgeler hep bizim bölgelerimiz olarak kalacaktır. Geri adım atmıyoruz. Tam tersi daha güçlü bir şekilde Türkmeneli’ye ve Türk dünyasına hizmetlerde bulunacağız. Türkiye kamuoyunun bize olan desteği ve alakasını çok önemsiyoruz. Bu destekle Irak Türkmenleri moral buluyor ve yalnız olmadıklarını hissediyor.”

Erşat Salihi’nin Bağdat’ta yeni bir oluşumun içerisine girdiğini ve Türkmenler için mücadelesini artıracağını ifade eden Beyatlı, “Erşat beyin yerine Hasan Turan, ITC genel başkanlığı görevini yürütecek. Hasan Turan da çok değerli bir dava adamı. Heysem Muhtaroğlu ve Hişam Bayraktar da yardımcılığını yürütecek. Türkmenler güçlü bir şekilde davasına ve mücadelesine sahip çıkacak” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri