İstifa Eden Berlin Eyalet Başbakanı Yerine Üç Aday

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit görevini bırakacağını açıklamasından sonra yerine geçmek isteyen adaylar da netleşmeye başladı.Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Teşkilatı Başkanı Jan Stöss ve SPD Berlin Eyalet Meclisi Grup Başkanı...

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit görevini bırakacağını açıklamasından sonra yerine geçmek isteyen adaylar da netleşmeye başladı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Teşkilatı Başkanı Jan Stöss ve SPD Berlin Eyalet Meclisi Grup Başkanı Raed Saleh’in başbakanlık koltuğu için yarışması kızışırken, şimdi de eski parti teşkilatı başkanı, Çevre ve Şehir Gelişiminden sorumlu Senatör Michael Müller de adaylığını koydu.

Müller, iki adaydan biri adaylığını geri çekmemesi durumunda kendisinin de adaylığını koyacağını açıkladı.

SPD ise önümüzdeki Pazartesi günü kimlerin resmi olarak başbakanlık için aday olacağını açıklamak istiyor.

Kimin bu göreve geleceğini ise parti tabanı belirleyecek. Oylamanın ise 8 Kasım’da yapılacak Parti Genel Kurulu’na kadar tamamlanması bekleniyor.

SPD Meclis Grubu Başkanı Saleh, “Ben sorumluluğu üstlenmek için hazırım” şeklinde RBB televizyon kanalına açıklamada bulunarak aday olduğunu bildirdi. Stöss ise, 2004 ila 2012 yılları arasında partiyi yöneten Müller’i koltuğundan etmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri