İşten Çıkarılmaları Protesto Ettiler

Petrol-İş sendikası Batman Şubesi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketinde çalışan 200 geçici işçinin işten çıkarılmasını protesto etti.Yaklaşık 300 kişiden oluşan sendika üyesi, sendika binası önünde bir araya gelerek buradan...

Petrol-İş sendikası Batman Şubesi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketinde çalışan 200 geçici işçinin işten çıkarılmasını protesto etti.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan sendika üyesi, sendika binası önünde bir araya gelerek buradan “Erdoğan şaşırma sabrımızı taşırma” diye slogan atarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketine doğru yürüdü. Grup burada bir süre slogan atarak basın açıklaması yaparak işçilere yapılan haksızlığı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Orhan Benice, işçilere yapılan bu uygulamayı kabul etmediklerini belirterek, yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Geçici olarak 200 kişinin çalıştığını ve bu işçilerin işten çıkarıldığını ifade eden Benice, “Bu 200 kişinin ailelerini neden kimse düşünmüyor. Bu insanlar mağdur ediliyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Biz kadrolu işçiler olarak bu arkadaşlarımızın yanında her zaman yer alacağımızı belirtmek isteriz. Bu ilk açıklamamız ve ilk protesto gösterimiz oldu. Eğer bu yanlıştan geri dönülmezse eylemlerimizin arkası gelecek. Bu arkadaşlarımız bu şirkete en sıkıntılı dönemde sahip çıktı. En zor bölgelerde görev yaptılar karşılığı bu olmamalıdır.” diye konuştu.

Toplanan grup bir süre daha slogan atarak dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri