İşte PKK'nın kan bankası

Doğu ve Güneydoğu’da süren çatışmalarda, halktan zorla kan toplayan gözü dönmüş canilerin sivilleri zorla tuttuğu bilgisine ulaşan Vahdet, PKK ve YDG-H teröristlerinin kan grubu listelerine ulaştı.

VAHDET/HABER MERKEZİ

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde güvenlik güçleri ile sivillerin tedavisini engellemek ve şehit sayısını artırmak için hastaneleri hedef alan PKK’nın bölgede kan bilgi bankası oluşturduğu Vahdet ortaya çıkardı. Halkın önemli bir kısmının kan grubu bilgilerini ele geçiren teröristler, bu veri tabanını teröristlerin tedavisinde kullanıyor. PKK ve YDG-H teröristlerinin kan grup bilgisi çatışma öncesinde tespit ediliyor, listeleniyor ve çatışmalara katılan grupların terörist liderlerine dağıtılıyor. Bunun yanında PKK’lı teröristler, çatışma öncesinde tedavi için revir ve ilaç deposu hazırlıyor, kan toplamak için gerekli teçhizat önceden hazırlanıyor.

ZORLA KAN TOPLUYORLAR

Halktan zorla kan toplayan PKK’nın bölge nüfusunun kan bilgileri ve sağlık verilerini ilçelerdeki kamu idarelerinden ve bazı hastanelerden aldığı bildirildi. Bu bilgilerin yeterli olmaması durumunda belediyeye ait ambulansların yürüttüğü sağlık taramalarında elde ettikleri verilerle PKK ve YDG-H’li teröristlere acil müdahaleler yaptığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre toplanan kanın tazeliği basit teçhizat ve jeneratör desteğiyle sağlanıyor.

SİVİLLERİ REHİN TUTUYORLAR

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin kan ihtiyacı olabileceği için çatışma bölgelerine yakın noktalarda kadın ve çocukların da aralarında olduğu sivilleri zorla beklettiği de gelen bilgiler arasında. Bu koordinasyonun Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çok sayıda PKK’lı teröristin kan kaybından ölmesinin ardından planlandığı ifade ediliyor.  

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri