İşte görüşmeden ilk kare

Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasındaki görüşme başladı.

ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşmek için Beyaz Saray’a gelen Başbakan Erdoğan, askeri törenle karşılandı. Suriye’nin ana gündem maddesi olacağı görüşmeden ilk görüntüler de yayımlandı.

Kritik görüşmenin yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor. Görüşmenin ana gündem maddesi, şiddetli çatışmaların yaşandığı 'Suriye' olacak. 51 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar da masaya yatırılacak.

Erdoğan-Obama görüşmesinde çözüm süreci, terörle mücadele, İsrail'le ilişkiler, ABD-AB Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı süreci, İran ve Irak gibi birçok konunun da ele alınması bekleniyor.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider, gazetecilerin karşısına geçerek basın toplantısı düzenleyecek.

İŞTE İLK FOTOĞRAF

Erdoğan, Beyaz Saray’da, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi öncesinde askeri törenle karşılandı. Askeri törende, Başbakan Erdoğan’ın geçeceği yol üzerinde 50 ABD eyaletini ve 6 ABD bölgesini temsil eden 56 bayrak askerler tarafından taşındı.

Erdoğan, Beyaz Saray’a girişinde ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall tarafından karşılandı.

 

AÇIKLAMA GÜL BAHÇESİ'NDE

Ortak basın toplantısının, "Gül Bahçesi"nde (Rose Garden) yapılması planlanıyor.

Gül Bahçesi, Obama'nın en önem verdiği yabancı konuklarla ortak basın toplantıları düzenlediği ve önemli iç gündem maddeleriyle ilgili açıklama yaptığı yer.

Hava şartlarının iyi gitmemesi halinde ise ortak basın toplantısının "Doğu Odası"nda (East Room) yapılması bekleniyor.

Bir saat olarak planlanan basın toplantısının ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Erdoğan ve Türk heyeti onuruna ABD Dışişleri Bakanlığı'nda öğle yemeği verecek.

Ardından Başbakan Erdoğan, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek.

Erdoğan, daha sonra ABD Ticaret Odası'na geçerek burada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la Türk ve Amerikalı işadamlarıyla Yuvarlak Masa toplantısı düzenleyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri