İşte Çin’in Konukseverlik Farkı

Çin, 7-12 Kasım’da Pekin’de Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na (APEC) ev sahipliği yapmıştı. ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi APEC’e katılan lideler, dün Avustralya’nın Brisbane kentinde...

Çin, 7-12 Kasım’da Pekin’de Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na (APEC) ev sahipliği yapmıştı. ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi APEC’e katılan lideler, dün Avustralya’nın Brisbane kentinde sona eren G-20 Zirvesi’de de katıldı.

Çin’deki sosyal medyada Çin’de Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in APEC’de konuk liderlerin onuruna verdiği yemek ile Avustralya’da liderin yediği ve barbekünün de olduğu self-servis yemeği karşılaştırıldı.

Bir tarafta Çin’in ihtişamlı, lüks ve gösterişli yemek masası, diğer tarafta ise Avustralya’da liderlerin sade, mütevazı ve israfa kaçmayan açık havadaki Avustralya barbeküsü yemeği karşılaştırıldı.

Çin’in sosyal medyadaki yorumcular, APEC ile G20’deki yemekle ilgili olarak, APEC’de liderlerin her birinin masasındaki 60 parçadan oluşan yemek takımının, rengi ve hitap şekliyle Çin’in konukseverliğini yansıttığını belirtirken, bazıları ise G20’dekinin sade ve israfa kaçmayan şekline dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri