İşte AKP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adayları

Başbakan Erdoğan'ın Kasım ayında mini bir kabine revizyonu yapacağına dikkat çeken Abdülkadir Selvi, AKP'nin Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının hemen hemen belli olduğunu açıkladı

Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi partilerde aday yarışı hız kazandı. Şüphesiz hem iktidar partisi için hem de muhalefet için 3 büyük şehir çok önemli.

Kasım ayının ilk haftası adaylık başvurularını başlatacak olan AKP, Ankara, İstanbul ve yıllardır almak istediği İzmir'de kimleri aday gösterecek?

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında AKP'nin 3 büyükşehir adaylarını yazdı.

Ankara ve İstanbul için adaylar hemen hemen belli diyen Selvi, İzmir içinse bir süredir ismi geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın aday gösterilebileceğini yazdı.

İşte Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısı AKP'nin Ankara, İstanbul ve İzmir adayları;

"Anketlerde AK Parti'nin İstanbul'daki oyu yüzde 55, Ankara'daki oyu oranı ise yüz de 51 olarak çıkıyor.

İSTANBUL'DA TOPBAŞ, ANKARA'DA GÖKÇEK

Buna göre İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek ismi kesinleşmiş gibi. İstanbul'da hesaplar CHP'nin adayının Mustafa Sarıgül olacağına göre yapılıyor. Sarıgül faktörü dikkate alındığında da Topbaş eğilimi ağır basıyor.

İZMİR'DE BİNALİ YILDIRIM

İzmir'de ise ibre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yana. İzmir'in çalışkan milletvekili Rıfat Said de bu yarışta yer alabilecek isimlerden. Ancak AK Parti, Binali Yıldırım ismiyle seçimi kazanmayı hedefliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri