İşte 2011in en iyileri

Konyanın 2011deki en etkili isimleri belirlendi. Merhaba okuyucularının büyük teveccüh gösterdiği anket sonuçlandı
Konya’nın 2011’deki en etkili isimleri belirlendi. Merhaba okuyucularının büyük teveccüh gösterdiği anket sonuçlandı. En etkili siyasetçi Ahmet Davutoğlu, en etkili Milletvekili Mustafa Kalaycı, en etkili Bürokrat ve Spor Adamı Mehmet Baykan, en etkili Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, en etkili sanayici ve işadamı Recep Konuk seçildi.
 
 
Durup dururken değil, iltifatı hak eden ‘2011’in en etkili 10 ismini belirleyelim’ diye bir adım attım. Bu anlamda sizlerden, yani bu gazetelerin gerçek sahibi olan okuyuculardan da destek istedim. Yağmur gibi olmasa da, hatırı sayılır oranda elektronik posta ve telefon desteğiniz beni yüreklendirdi. Öncelikle beni ve benim ortaya attığım fikri sahiplendiğiniz, ciddiye aldığınız ve marifetli adamları iltifatlandırdığınız için teşekkür ediyorum.
“En iyileri seçelim” başlıklı yazımda, “Benim de bir önerim var. 2011’in Konya’daki  en etkili 10 ismini belirleyelim diyorum. Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi’nin önderliğinde ve  tabi ki sizlerin, yani bu şehirde yaşayan ve bu şehirden hizmet alanların katılımıyla. Bence harika olur. Konya’nın en etkili insanlarını seçmek. En etkili  Milletvekili, İşadamı, Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyasetçi, Spor adamı, Sendikacı, Esnafı, Dernek başkanı, Oda başkanı ve  sıcak bakar ve etik bulursanız tabiî ki bir de Gazeteci.   Kim olabilir sizce bu marifetli insanlar? Bu konuda desteğinize ve himmetinize muhtacım” diyerek, mail adresimi vererek noktalamıştım yazımı. Başkanı olduğum TSYD ile Konya Gazeteciler Cemiyeti’nden bu anlamda bir adım atılmadı. Siz okuyucularım ve benim kişisel çabamla bir noktaya gelindi. Açıkçası bu kadar ilgi duyulacağını beklememiştim. Ama inanılmaz bir yol arkadaşlığı yaptınız. Ne diyebilirim ki, Gazeteniz Merhaba’ya ve bana olan inancınız ve güveniniz için “sizlere minnettarız” demekten başka.
EN ETKİLİ SİYASETÇİ:AHMET DAVUTOĞLU
2011’in Konya’daki en etkili siyasetçisi alternatifsiz olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gösterilmiş. Gelen mailler ve önerilerde, Davutoğlu’nun ismi sadece en etkili siyasetçi olarak değil, geleceğin Başbakan’ı olarak da ön plana çıkarılmış. Konya’nın Mehmet Keçeciler’den sonra gördüğü en aktif, en yararlı ve en lider siyasetçisinin Ahmet Davutoğlu olduğu ön plana çıkartılmış. Davutoğlu’nun hem insan hem de siyasetçi olarak Konyalılara büyük güven vermesi, 2011’in Konya’daki en etkili siyasetçi seçilmesine neden. Alkışlar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na.
EN ETKİLİ MİLLETVEKİLİ: MUSTAFA KALAYCI
2011’in en etkili Konya  Milletvekili  ise iktidar partisinden değil, muhalefet partisi MHP’den çıktı. En etkili Milletvekili konusunda ben de merak içindeydim. Bana gelen maillerde Mustafa Kalaycı’nın  seçilmesini açıkçası garipsemedim. CHP Milletvekili Atilla Kart’a da hatırı sayılır mail geldi, ancak Kart’da Kalaycı’ya yetişemedi. AK Parti’den de bazı Milletvekilleri için mail ve öneriler geldi. Önerilerin yanında çoğunlukla eleştiri de vardı. Haksız da değiller hani. Ben bile  AK Parti’den seçilen 11 Milletvekili’nin çoğunun ismini ezbere biliyorsam ne olayım. Vatandaş ne bilsin. 23. dönem Milletvekili Sami Güçlü için mail ve öneri geldiyse, varın gerisini siz düşünün. Her neyse. Konya’da 2011’in en etkili Milletvekili MHP’den  Mustafa Kalaycı.     
EN ETKİLİ BÜROKRAT VE SPOR ADAMI: MEHMET BAYKAN
Bürokratlığı taze,  spor yöneticiliği değil. Onunla Konya’nın vizyonu değişti, ufku gelişti. Üstlendiği misyon da cabası. Marifetli olmasaydı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun Genel Başkanı (TASKK), Türkiye Futbol Federasyonu’nun Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (TFF) ve Spor Genel Müdürlüğü’nün en tepesini rüyasında bile göremezdi. 2011’in en etkili bürokratı ve spor adamı için gelen mailler ve öneriler, Mehmet Baykan’ın hem muktedir hem de marifetli olduğunu gösterdi. Baykan, yaptığı hizmetlerle, Konya’nın sırtına binenlerden değil, Konya’yı sırtında taşıyanlardan oldu. Dolayısıyla da, 2011’in en etkili bürokratı ve spor adamı olma hakkını anasının ak sütü gibi helal ettirdi.  Konya’nın en etkili spor adamı noktasında Ahmet Şan,  Ömer Ersöz, Metin Şahin ve Hasan Akkuş’u da işaret edenler var.  Dört spor adamı için, önerilerin geldiğinin altını çizmekte fayda var.    
EN ETKİLİ BELEDİYE BAŞKANI:SERDAR KALAYCI
2011’in en etkili Belediye Başkanı kim seçilecekti ya da en fazla mail veya öneriler kime gelecekti?  Açıkçası sonucunu merakla bekledim. Belediye Başkanları noktasında eleştiriler olduğu gibi beğeniler de vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in çalışmalarından memnun olan da var, Tahir Bey’i eleştirenler de. Uzatmayacağım en fazla mail ve öneriler Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya geldi. Açık ara olmasa da Serdar Kalaycı, 2011’in en etkili Belediye Başkanı sıralamasında kürsünün en üstünde yer buldu.  Spora yaptığı yatırımlarla Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Karatay’ın çehresini değiştiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi de hatırı sayılır mail ve öneriler geldi.  Yukarıda da söylediğim gibi, dört Belediye  Başkanımıza beğeniler olduğu gibi, eleştiriler de vardı.  Ancak en fazla elektronik posta Serdar Kalaycı’ya geldi. Dolayısıyla da okurlarımızın seçtiği Belediye Başkanı Serdar Kalaycı oldu.  
EN ETKİLİ İŞADAMI VE SANAYİCİ: RECEP KONUK
Abartmıyorum gelen maillerin ve önerilerde pastanın en büyük payı Recep Konuk’un oldu.  Bazı maillerde, “yılın spor adamı, yılın çevrecisi, yılın yatırımcısı, yılın Konya’ya damgasını vuranı” gibi övgü dolu sözler de var. 2011’de Konya’nın iş ve sanayi dünyasının en etkili ismi kuşkusuz Recep Konuk. Ben demiyorum bunu. Gelen mailler ve öneriler de, Recep Konuk’un Konya’ya yaptığı yatırımların yanında spora verdiği destek de,  bunu gösteriyor. Recep Konuk’un yanısara Atiker’lere de önemli derecede teveccüh vardı. Özellikle Ömer Atiker’in isminin ön plana çıktığını söylemek lazım. Bu arada Konya Sanayi Odası Başkanı ve Helvacızade’nin ortaklarından Tahir Büyükhelvacıgil içinde mail ve önerilerin geldiğini söylemekte yarar var. Kısacası Konya’nın en etkili işadamı ve sanayicisi Recep Konuk.
ALKIŞLAR ORANLI VE AKÇAKOCA’YA
En etkili gazeteciler konusunda türlü mail ve öneriler geldi. Gayriciddi elektronik postaların yanı sıra ciddi önerilerde geldi. Şunu anladım ki, insanların bize olan inancını ve güven duygularını biraz daha artırmamız lazım.  Meseleye duyarlı olanlar da yok değildi.  Ama şu bir gerçek ki, bizim cenahın aynaya bakmasında yarar var. Konya matbuatı, yani Konya basın sektörü kan kaybediyor. Çünkü, gelen elektronik postalardan benim çıkardığım bu. Dolayısıyla da 2011’in en etkili gazetecisi konusunda, tarafsız duruşlarıyla, ne İsa’ya ne Musa’ya yaranma derdi olmadan, Konya’da bulundukları süre içinde işlerini en iyi yapan, ancak bugünlerde aramızdan ayrılacak olan Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı ile Yeni Meram Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Akçakoca’nın, en azından bir teşekkürü hak ettiklerini düşünüyorum. Alkışlar Çetin ve Oğuz kardeşlerime.
VE…
2011 yılının Konya’daki en etkili isimlerini sizler seçtiniz. Gazetem Merhaba ve ben sadece aracı olduk.  Bana ulaşan  elektronik postalar ve önerilerde, öyle güzel cümleler kurmuşsunuz ki, mümkün olsaydı da bunları yine sizlerle paylaşabilseydim. En etkili 10 isim konusunda Sendikacı, Esnaf, Oda ve Dernek Başkanlarına ne yazık ki, yeterince ilgi gösterilmemiş. Sanırım bu da bizim spor yazdığımızdan olsa gerek. En etkili sendikacı konusunda Konya’yı Ankara’da temsil eden  Bekir Avcı’ya ilgi gösterilmiş. Oda Başkanları konusunda ise Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler  Odası Başkanı İsmail Turan öne çıkan en etkili isim. 2011’in en etkili esnafı konusunda kimseden tek satır, ne elektronik posta ne de öneri gelmedi. Bunu da insanlarımızın duyarsızlığına bağlıyorum. Biliyorum ki, Konya’da işini, aşını namusluca yapan binlerce esnafımız var.   
SON SÖZ…
2011’in en etkili isimlerine mümkün olsaydı da, bir plaket verebilseydim. Benim elimden gelen ise  marifetli insanlara yazılarımla iltifat etmektir. Kabul buyururlarsa sevinirim. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri