İstatistikler de iyi değiliz

Elazığspor ve Akhisar Belediyesporun lige çıkmasının ardından Bank Asyada heyecan Play-Offlara kaldı

Elazığspor ve Akhisar Belediyespor’un lige çıkmasının ardından Bank Asya’da heyecan Play-Offlar’a kaldı. Çıkan iki takımın ve küme düşen üç takımın belli olmasının ardından Süper Lig için son bileti hangi takımın alacağı şimdiden merak konusu oldu. Dört takımın da yüzde 25 şansının olduğu play-off maçları öncesinde Konyaspor, dört takım arasında birbirleriyle oynanan maçlarda en az puanı toplayan takım oldu. Rizespor ile deplasmanda berabere kalıp, rakibine kendi evinde 3-1 mağlup olan Konyaspor, Adanaspor ile deplasmanda berabere kaldı yine evinde Adanaspor’a yenildi. Kasımpaşa ile sahasında golsüz berabere kalan Konya deplasmanda ise rakibine 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. 6 karşılaşmada rakiplerini hiç yenemeyen Konyaspor 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve kalesinde 10 gol görürken 4 gol atabildi.

Şampiyonluğu son anda kaçırarak ligi üçlü averaj ile üçüncü bitiren Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Konya ve Adanaspor ile oynadığı altı karşılaşmadan 14 puan topladı. Rize’de Kasımpaşa’yı 4-2, deplasmanda ise 2-1 yenerek altı puan yapan Rizespor evinde Adanaspor ile berabere kaldı, rakibini Adana’da 2-0 mağlup etti. Sahasında Konya ile berabere kalan ama deplasmanda Konya’yı yenen Rizespor 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken rakiplerine hiç yenilmedi ve 14 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.

Ligi dördüncü sırada tamamlayan Kasımpaşaspor ise 3 rakibinden toplamda sadece 6 puan alabildi. Rizespor’a iki maçta da yenilen Kasımpaşa, Adanaspor ile oynadığı iki karşılaşmayı da berabere tamamladı. İstanbul ekibi Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maçı berabere bitirirken kendi sahasında Konyaspor’u 3-1 mağlup etti. Sadece iki Adana maçından beraberlikle ayrılan ve Konya’yı yenebilen Kasımpaşa 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederek rakiplerine 7 gol atıp kalesinde 8 gol gördü.

Ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen ancak ikinci yarıdaki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Adanaspor, hem evinde hem de deplasmanda oynadığı Kasımpaşa maçlarını berabere bitirdi. Rizespor’a sahasında 2-0 yenilen Adanaspor, deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Konyaspor’a ilk yarıda evinde bir puan kaptıran turuncu-Beyazlılar ikinci yarıda Konyaspor’u deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı. 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alan Adanaspor bu karşılaşmalarda 4 gol atıp, 4 gol yedi. Az gol atan Adanaspor 6 karşılaşmada da kalesinde az gol gördü. SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri