İstanbul'dan puan almak 'Mucize'ydi

Osman Nuri Şahinoğlu, "Hakemlerin bilerek bu hataları yapacaklarını zannetmiyorum. 3 büyüklerin Anadolu takımlarına karşı üstünlüğü bizim oynadığımız dönemde de vardı. Hakemler orta sahayı geçirtmezlerdi. İstanbul'dan puan almamız mucizeydi" dedi

Konyaspor'da 1988-1992 sezonlarında forma giyen Osman Nuri Şahinoğlu, "Hakemlerin bilerek bu hataları yapacaklarını zannetmiyorum. 3 büyüklerin Anadolu takımlarına karşı üstünlüğü bizim oynadığımız dönemde de vardı. Hakemler orta sahayı geçirtmezlerdi. İstanbul'dan puan almamız mucizeydi" dedi

Konyaspor'da 1988-1992 sezonlarında forma giyen Osman Nuri Şahinoğlu, Çaykur Rizespor maçı öncesi gerçekleştirilen 'Efsanelere Vefa' programı için Konya'ya geldi. Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Şahinoğlu, Konyaspor'da oynadığı yılları,günümüz futbolunu ve Atiker Konyaspor'un yakaladığı başarıyı değerlendirdi.

YARI KONYALI OLDUM

Konyaspor'da 1988 yılında Zonguldakspor'dan transfer olan Osman Nuri Şahinoğlu, "4 sene Konya'da yaşadım ve futbol oynadım. Yarı Konyalı oldum. Konya'da 4 senem çok güzel geçti. İyi dostluklar kurdum. 25 sene önce Konya'dan ayrılmama rağmen bağım kopmadı. Ara sıra gidip geldim. Yarı Konyalı oldum" dedi. Yeşil-beyazlı ekibin eski futbolcusu Osman Nuri Şahinoğlu, kendisini hatırlayarak plaket veren Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve yönetimi ile Ahdevefa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tankut'a da teşekkür etti.

  

***Futbola nasıl başladın?

-Futbola Rize'de başladım. Kale Gülbahar amatör takımda futbolcu olarak başladım. Ardından Rizespor'a geçtim. Bir sene oynadıktan sonra profesyonel oldum. 2 sene Rizespor'da oynadım. Sonra Trabzonspor'a transfer oldum. Bir kere lig şampiyonluğu, iki tane Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve  bir tane Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadım. Zonguldakspor'da oynadım ardından 4 sezon ve Konyaspor'a transfer oldum. 4 yılda Konyaspor'da oynadım ve Bakırköyspor'a transfer oldum. Futbolu son olarak memleketim olan Pazarspor'da bıraktım.

***Oynadığın dönemde takım arkadaşlarından ve yöneticilerden bahsedebilir misin?

-Çok hatırlamıyorum. İyi dostluklarımız vardı. Saffet, Sedat, Mücahit, Suat, Necat, Nedim, Hayati Fuat vardı. Ahmet Öksüz vardı. Çok babacan bir insandı. Üst düzey bir idareciydi. Ali Ataman, Şefik Tarhan vardı. Yöneticileri o dönemde abi olarak görüyorduk. Oturup sohbet ediyorduk. Hepsi değerli insanlardı. O dönemdeki takımımız şu an olsaydı Spor Toto Süper Lig'de kafaya oynardı. Yetenekli bir takımımız vardı.

YENİ STATTA ATMOSFER HARİKA

***Günümüz futbolunu oynadığın dönemle kıyaslayabilir misin?

-Olanaklar şimdi daha fazla. Biz 1 hafta toprak sahada antrenman yapardık. Son gün gelirdik çim sahada oynardık. Şimdi antrenman sahaları çok iyi. Statlar ve zeminler mükemmel. Konyaspor'un eski stadyumu Atatürk Stadyumu'nun da zemini çok güzeldi. Yeni stadyumda atmosfer harika. Eski stadyumunda seyircinin fazla katkısı olmuyordu. Şimdi ise seyircinin takıma katkısı çok fazla. 10 senedir altyapı antrenörü olarak çalışıyorum. Her sezon kalite biraz daha düşüyor. Sebebi; paranın çok olması ve gençlere bir şey öğretilememesi. Gençler de hemen futbolcu olmak istiyor. Böyle birşey olamaz. Çalışmadan, yorulmadan ve didinmeden futbolcu olunmaz. Öyle bir dünya yok. Futbolcularıma siz okuldaki arkadaşlarınız ile bir değilsiniz diyorum. Onlardan farklısınız diyorum. Başka bir insan olmanız lazım. Üst düzey futbolcu olmak için; düzenli uyku, düzenli çalışma lazım. Gençlerin üst düzey futbolcu olmaları mucize.

İLK İKİ SENE ZORLANDIM

***Konya'da oynadığın yıllardan bahsedebilir misin?

-Konya'da 4 senem çok güzel geçti. Çok güzel dostluklar kurdum. İlk 2 sene acemilik çektim. Sonraki 2 senem çok güzel geçti. Karadeniz'de hep oynadığım için Konya'ya ilk geldiğimde ayak uyduramadım. Zor geçti. Sonraki senelerde takıma çok katkım oldu. Zevkli günler yaşadım. Çok iyi dostluklar kurdum. Rize'de bir Konyalı görsem ben yarı Konyalıyım diyorum. Konya'dan ayrılalı yaklaşık 30 sene oldu. Konya çok değişti. Ben bile tanıyamaz oldum. O dönemde büyük şehirdi zaten. Şu anda Türkiye'de yaşanabilir bir şehir oldu Konya.

KONYASPOR MAÇLARINI İZLERKEN DUYGULANIYORUM

***Televizyondan Konyaspor'un maçlarını izlerken neler hissediyorsun?

-Konya'da 4 sene hizmet ettiğim için duygulanıyorum. Konyaspor'un maçlarını izlerken zevk alıyorum. Gönlümün bir tarafı Konyaspor ile. Galip gelmesini ve başarılı olmasını istiyoruz. Süper Lig'de kalıcı olmasını istiyorum.

***Konyaspor'un Aykut Hoca ile yakaladığı başarıyı nasıl değerlendiriyorsun?

-Aykut Kocaman çok başarılı bir teknik adam. Konyaspor'un başarısındaki en büyük faktör. Aykut Kocaman ile 2-3 ay beraber oynadım. Bizim dönemlerimizin futbolcusuydu Aykut Kocaman. 10 yıl önce bana deseler, 'Konyaspor Avrupa'ya gidecek' inanmazdım. Konyaspor'un Avrupa'ya gitmesi çok büyük bir olay.

ORTA SAHAYI GEÇİRMEZLERDİ

***Bu sezon lige damga vuran hakemleri nasıl değerlendiriyorsun?

-Hakemler, Spor Toto Süper Lig'de maç yönetebilmek için çok mücadele ediyor. Bana göre bilerek bu hataları yapmazlar. Bilerek yapacaklarını zannetmiyorum. Şu takımı tutalım, bu takıma puan verelim dediklerini düşünmüyorum. 3 büyüklerin Anadolu takımlarına karşı üstünlüğü bizim oynadığımız dönemde de vardı. Hatta bizim dönemimizde hakemler daha çok kayırıyordu. İstanbul'da oynadığımız maçlarda hakemler cinayet işliyordu.  Hakemler daha kötüydü. Günümüz hakemleri sütten çıkmış ak kaşık. Eskiden İstanbul'da puan almamız mucizeydi. Hakemler orta sahayı geçirmezdi. Sen ne kadar güçlü olursan ol İstanbul'da ki maçlarda puan alman imkansızdı.

***Konyaspor yönetimine tavsiyeleriniz var mı?

-Atiker Konyaspor geçen sezon ligi 3.sırada bitirdi. Her zaman bu başarıyı koruması lazım. Konyaspor altyapıya daha çok önem vermeli. Futbolcu çıkarmak adına A takımdaki hocalar alt yapı ile yakından ilgilenmeli. Yukarı taraf futbolcuyu alıp izlemeli. Maç kazanmak, maç oynamak ile bu işler olmuyor. Bana göre U-21 maçları A takım maçlarından önce aynı stadyumda oynanmalı. Hem seyirci maçı izler hemde antrenörler.

Osman Nuri Şahinoğlu kimdir?

1 Mart 1961 tarihinde Rize'de dünyaya gelen Osman Nuri Şahinoğlu, futbola Kale Gülbahar'da başladı. Rizespor altyapısına geçen Osman Nuri, 1 sezon altyapıda forma giydikten sonra profesyonel oldu. Sırasıyla Rizespor, Trabzonspor, Zonguldakspor, Konyaspor, Bakırköyspor, Pazarspor'da oynayan Osman Nuri Şahinoğlu, memleketinin takımı olan Pazarspor'da futbol hayatına nokta koydu. Futbolun içinde olmaya devam diyerek teknik direktörlük yapmaya karar veren Osman Nuri Şahinoğlu 2000-2001 sezonunda futbola nokta koyduğu Pazarspor'u çalıştırarak ilk deneyimini yaşadı.2004 yılında Çaykur Rizespor altyapısında göreve başlayan Osman Nuri Şahinoğlu, 2015 yılında Rizespor'daki görevinden ayrıldı. Şahinoğlu 10 yıl boyunca Rizespor'da farklı yaş gruplarında görev aldı. Osman Nuri Şahinoğlu, şu anda Rize'de yaşamını sürdürmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri