İstanbul'daki okullarda yeni dönemin ilk ders zili için hummalı mesai

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması için geri sayım sürerken, İstanbul'daki okullarda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının tamamlanması amacıyla hummalı mesai yapılıyor.

Öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 9 Eylül'de çalacak, okul öncesi ve 1'inci sınıf öğrencileri için uyum haftası eğitimleri ise 2 Eylül'de başlayacak.

İstanbul'daki 7 bin 622 okulda, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde toplamda 2 milyon 951 bin 685 öğrenci ile 171 bin 262 öğretmen ders başı yapacak.

Yeni eğitim dönemine sayılı günler kala, geçen yılın yorgunluğunu yaz tatilinde atan öğrenciler yeniden okuluna kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken, megakentteki eğitim yuvalarını da hazırlık telaşı sardı.

Yaz tatili boyunca devam eden çalışmalarda artık sona gelinirken, öğrencilerin daha iyi ve sağlıklı şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla okullarda hummalı çalışma sürüyor. Okulların tamirat işlerinden boyasına, çevre düzenlemesinden temizliğine kadar her türlü ihtiyacı gideriliyor.

Okullardaki sıra ve masalar tamir edildikten sonra zımparalanıp cilalandı. Spor salonlarının, kapıların, pencerelerin, tuvaletlerin, lavaboların bakım ve onarımı yapıldı. İç ve dış cephe boyası, çatıların tamiratı, bahçe duvarlarının onarımı gibi birçok alanda çalışma gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri