İstanbul'da Aksaray Tanıtım Günleri

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Feshane'de düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri programının açılışını yaptı. Aksaray'a 224 proje kapsamında nakdi olarak 18 milyon liralık nakdi hibe sağlandığını belirten Eker, Aksaray'daki...

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Feshane'de düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri programının açılışını yaptı. Aksaray'a 224 proje kapsamında nakdi olarak 18 milyon liralık nakdi hibe sağlandığını belirten Eker, Aksaray'daki tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya çıkarılması için bu çalışmanın yapıldığını belirtti.

İllerin kültürel ve ekonomik olarak tanıtımın yapılması ve turistik olarak daha fazla bilinirlik ile gelirinin artırılması için İstanbul'da düzenlenen tanıtım günlerinde sırada Aksaray vardı. Aksaray İli Tanıtım Günleri etkinliği Feshane'de yapıldı. Bölge milletvekilleri, Aksaray Belediye Başkanı, Valisi ve yerel dernek yöneticilerinin katıldığı tanıtım günlerinin açılışını Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yaptı. Kurdeleyi keserek tanıtım günlerinin hayırlı olmasını dileyen Eker, Aksaraylılara da hitap etti.

Aksaray'ın karayolları itibariyle kavşak sayılabilecek bir noktada bulunduğu ve bu yüzden bilinirliğinin yüksek olduğunu anlatan Eker, "Gerek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile bu konuda yaptığımız faaliyetler ki 224 proje kapsamında biz orada 18 milyon lira karşılık nakdi destek sağladık. Neden, çünkü Aksaray ilinin tarım ve hayvancılık ile ilgili potansiyelini ortaya çıkarmak için." dedi.

Konuşmasının ardından Eker ve beraberindeki Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile milletvekilleri kurdele keserek tanıtım günlerinin açılışını yaptı. Açılışın ardından Bakan Eker, bir süre valilik standında yetkililerle sohbet etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri