İstanbul'da 1,5 milyon konut dönüştürülecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da yapımı tamamlanan 97 tesisin toplu açılış töreninde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da 97 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada İstanbul'da acil yenilenmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirip afetlere karşı dirençli hale getireceklerini söyledi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'da yapılacak dev projeleri liderliğinde gerçekleştireceklerini belirtti.

Bakan Kurum, "Bağcılar'da TOKİ tarafından inşa edilen 822 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve İstanbul'da 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirip afetlere karşı dirençli hale getireceklerini" ifade etti. Bölgede yapılacak konutların temelinin kısa sürede atılacağına dikkat çeken Kurum, 650 bin konutun 319 bininin temellerini 2 ay içinde atacaklarını ve bir yıl içinde vatandaşları sağlam ve sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını belirtti.

Kurum, "Devlet ve millet bir oldukça bu afetin inşallah üstesinden geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vatandaşlarımızı sağlam ve sıcak yuvalarına kavuşturacağız" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri