İstanbul Üniversitesi’nde Işid Protestosu

İstanbul Üniversitesi’nde bir grup öğrenci terör örgütü IŞİD’i protesto etti. Olaysız sona eren eylem sebebiyle polis geniş güvenlik önlemi aldı. Beyazıt’taki Fen Fakültesi içinden çıkan bir grup öğrenci, okulun kapısının önünde...

İstanbul Üniversitesi’nde bir grup öğrenci terör örgütü IŞİD’i protesto etti. Olaysız sona eren eylem sebebiyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Beyazıt’taki Fen Fakültesi içinden çıkan bir grup öğrenci, okulun kapısının önünde toplandı. IŞİD’i protesto eden grup, ‘Beyazıt IŞİD’e mezar olacak’, ‘Katil IŞİD işbirlikçi AKP’ şeklinde slogan attı. Öğrencilere PTT’de eylem yaptıklarını ifade eden bir grup işçi de destek verdi. ‘İnşaat işçileri devrimci öğrencilerin yanında’ pankartı açan işçiler, hükümet aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklamayı yapan Fırat Fıstık, IŞİD’çi çetelerin karşısında olduklarını göstermek için toplandıklarını belirterek, “Dün saldırı olmuştu. 33 arkadaşımız gözaltına alındı. Arkadaşlarımız ek gözaltı süresi alınarak bir gün daha gözaltında tutulacak. Biz IŞİD’çi çetelere geçit vermeyeceğiz. Biz çetelere hesap sormaya devam edeceğiz.” dedi.

Eylem sırasında polisin geniş güvenlik önlemi alması ve TOMA’nın da hazırda bekletilmesi dikkat çekti. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri