İstanbul tüp bebek merkezleri

İstanbul tüp bebek merkezleri

Tüp bebek (IVF), vücud dışında döllenme manasına gelen In Vitro Fertilisation yani IVF'in Türkçe'de bilinen adıdır. Bu yöntemde kadın vücudundan yumurta, erkekten de sperm alınarak laboratuvar ortamında yanayana getirilerek () ya da spermin kılcal iğneler ile yumurtanın içine enjekte edilmesiyle () döllenmenin sağlanması amaçlanmaktadır. Anne vücudunu taklit eden laboratuvar koşullarında döllenen yumurta yani embriyo anne vücuduna transfer edilerek gebeliğin oluşması beklenir.


İşte kimi çiftlerde kadınlardan kaynaklan, kimi çiftlerde erkekten kaynaklanan, kimi çiftlerde de her ikisinden de kaynaklanan sebepler yüzünden gebelik doğal şekilde oluşmaz. Çalışma koşulları, genetik, tedavi ve operasyonlar, çeşitli hastalıklar ya da doğuştan olan sebeplerin etki ettiği için çiftler bebek sahibi olamayabilir. Bunun sebebini öğrenmek için de bir İnfertilite (Kısırlık) uzmanı doktora beraberce başvurmaları gerekmektedir.

2000'li yılların başında sınırlı sayıda olan tüp bebek merkezi sayısı, çiftlerin taleplerinin zaman içerisinde artmasıyla yeni tüp bebek merkezlerinin açılmasına sebep olmuştur. Şu an ülkemizde hemen hemen her ilde tüp bebek merkezi olsa da uzman kadro ve son çıkan teknolojilerin kullanıldığı yer olarak Büyükşehirlerimiz ön plana çıkmaktadır.

İstanbul ise Türkiye'de bir çok sektörde olduğu gibi, tüp bebek sektöründe de liderliği elinde bulundurmaktadır. Yurtiçinden bir çok hasta İstanbula gelerek tüp bebek tedavisini olmaktadır. İstanbul'daki birçok uzman tüp bebek doktoru da artık yurtdışında tanınmakta ve İstanbul yine yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da hasta çekmektedir. Tabii burada önemli etkenlerden biri de tüp bebek fiyatları. İngiltere, Almanya gibi ülkelerin neredeyse üçte bir, dörtte bir fiyatına Türkiye'de tüp bebek yapılıyor olması yurtdışından bir çok hastayı ülkemize çekmektedir.
İstanbul'un burada önem kazanan bir diğer yanı ise tarihi dokusu olmaktadır. Şehirde yer alan Bizans ve Osmanlı döneminden kalma eserler, Boğaziçi, restorant, cafe ve gece kulüpleri tedavi için gelen hastaların, ufak da olsa bir tatil, bir gezi yapmalarını da sağlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri