İstanbul Sözleşmesi'nden hükümet de rahatsız! Ama adım atan yok!

Türk aile yapısını bozmaya devam eden İstanbul Sözleşmesi'nden hükümet de rahatsız! Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu 'aile' gündemi ile toplandı, ancak 9 yıldır hiçbir adım atılmadı

Tam 9 yıl önce AKP, CHP, MHP ve BDP ve HDP’nin yıkım ortaklığıyla 26 dakikada yasalaşan İstanbul Sözleşmesi Türk aile yapısını bozmaya devam ediyor. Yarım asırlık Avrupa Birliği macerasında faydadan çok zarar gören Türkiye, İslami değerlerden giderek uzaklaştı. Avrupa Birliği’nin dayattığı, Türkiye’nin ise adeta balıklama atladığı İstanbul Sözleşmesi 24 Kasım 2011’de jet hızıyla hayatımıza girdi. 2011 yılından bu yana binlerce ailenin parçalandığı Türkiye'de, aile kavramı hükümetin gündemine yeni yeni geliyor. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu 'aile' gündemiyle toplandı.

 İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN HÜKÜMET DE RAHATSIZ

İstanbul Sözleşmesinin tam anlamıyla uygulanması için hükümete baskı yapan LGBT derneklerine, kadına şiddeti önlenmesi adı altında ailenin yok olmasına göz yuman KADEM’e rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘ Ankara Kriterleri’ni hazırlayacaklarını söylemişti. İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmaların temelinde "yanlış uygulamalarla" ilgili olduğunu kabul eden Erdoğan, "Adımlarımızı toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

9 YILDIR HİÇBİR ADIM ATILMADI

İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 121. toplantısında kabul edilen sözleşme, doğurduğu sonuçlar itibarıyla Türkiye’de, 9 yılda aileye büyük zararlar verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2008 ile 2020 yılları arasında toplamda 3 bin 251 kadın şiddet görerek hayatını kaybetti. 2018 yılında 440 kadın cinayeti işlenirken 2019 yılında ise rakam 447’ye çıktı. Kadın cinayetleri her yıl bir önceki yıla göre katlanırken İstanbul Sözleşmesi’nin de çare olmadığı anlaşıldı. Üstelik LGBT sapkınlığının Türkiye'de meşrulaşması sağlandı. Taksim'de sözde onur yürüyüşü adı verilen onursuz yürüyüşlere ise iktidar sessiz kaldı. 

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİ ‘AİLE’

Hükümet kanadından yeni yeni İstanbul Sözleşmesi rahatsızlığı dile gelmeye başlıyor. Aile yok olduktan sonra ailenin kıymetini anlayan hükümet dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda 'aile'yi konuştu. Toplantı sonrasında  yazılı açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kurulun gündemini 'aile kurumu' oluşturduğu belirtti. Kurul aynı zamanda eğitim-öğretim konularını da ele aldı. Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamada Erdoğan’ın aile kurumuna yönelik saldırıların önüne geçmek için gereken her türlü tedbiri almakta kararlı olduklarını ifade ettiği kaydedildi.

AİLE ÜSTÜNDEKİ EN BÜYÜK OYUN! İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Toplantıda aile yapısını sarsmaya yönelik saldırıların giderek yoğunlaştığına değinildi. Özellikle medya yoluyla dayatılan çarpık bireysel ve toplumsal ilişki biçimlerinin ve gençlerin önüne rol model olarak çıkarılan örneklerin önce aileyi hedef aldığı belirtildi. Açıklamadaki, “Medeniyet ve kültür kodlarımızla taban tabana zıt fikirlerin ve hayat tarzlarının sürekli yüceltilmesinin ve özendirilmesinin bu oyunun bir parçası olduğu belirtilmiştir” ifadeleriyle aile üstünde oynanan İstanbul Sözleşmesi oyununa dikkat çekildi. Toplantıda bireyin, ailenin ve toplumun korunup güçlendirilmesi için atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu ifade edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri