İstanbul Maratonu'nu Koşan Atletler Yenikapı'dan Geçti

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda atletler finiş noktasına doğru yaklaşıyor.Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda atletler 25 km'yi geride bıraktı. İlk etapta 3 numaralı koşucu Kenyalı...

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda atletler finiş noktasına doğru yaklaşıyor.

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda atletler 25 km'yi geride bıraktı. İlk etapta 3 numaralı koşucu Kenyalı Josphat Ndambiri açık ara farkla yarışı önde götürüyor.

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda 21. km geride kaldığında ilk 10 sırada olan sporcular şöyle: 1. Kenyalı Josphat Ndambiri, 2. Etiyopyalı Bazu Worku, 3. Kenyalı Cosmas Kimutai, 4. Kenyalı Michael Kiprop, 5. Eritreli Mulue Andom, 6. Etiyopyalı Gebo Burka, 7. Etiyopyalı Ketema Tadesse, 8. Faslı Hafid Chani, 9. Etiyopyalı Alemu Gebechu ve 10. Kenyalı Moses Too.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.

Start sonrasında Boğaziçi Köprüsü'nü geçen maratoncular daha sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na doğru uzanan parkurda yarışacak olan atletler, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda finişe ulaşmaya çalışacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri