İstanbul Başakşehir: 1 - Beşiktaş: 2

Stat: Fatih TerimHakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongunİstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın, Epureanu, Ferhat, Sedat (Dk. 80 Mehmet Batdal), Rotman, Edin Visca (Dk. 89 Alpaslan Erdem), Mossoro, Doka (Dk. 84 Enver...

Stat: Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın, Epureanu, Ferhat, Sedat (Dk. 80 Mehmet Batdal), Rotman, Edin Visca (Dk. 89 Alpaslan Erdem), Mossoro, Doka (Dk. 84 Enver Cenk Şahin), Semih Şentürk

Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Sivok, Pedro Franco, İsmail Köybaşı, Sosa, Atiba, Oğuzhan (Dk. 82 Ersan Gülüm), Kerim Frei (Dk. 88 Ramon Motta), Cenk Tosun (Dk. 78 Necip Uysal), Demba Ba

Goller: Dk. 43 Epureanu (İstanbul Başakşehir), Dk. 63 Demba Ba, Dk. 75 Kerim Frei (Beşiktaş)

Kırmızı kartlar: Dk. 77 Pedro Franco, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk.9 Franco, Dk. 40 İsmail Köybaşı, Dk. 86 Ersan Gülüm (Beşiktaş) Dk. 59 Rotman, Dk. 75 Semih Şentürk, Dk. 89 Enver Cenk Şahin, Dk. 90 Ferhat Öztorun (İstanbul Başakşehir)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 9. haftasında oynanan İstanbul Başakşehir ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakikada Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü ve 77. dakikada 10 kişi kaldığı mücadeleyi 2-1 kazandı.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta, Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 63. dakikada Demba Ba ve 75. dakikada da Kerim Frei kaydetti. İstanbul Başakşehir'in tek golünü ise 43. dakikada Alexandu Epureanu attı.

Beşiktaş'ta 9. dakikada ilk sarı kartını gören Pedro Franco, 77. dakikada yaptığı faul nedeniyle önce ikinci sarıyı ardından da kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın 90+4. dakikasında ise bu kez de İsmail Köybaşı ikinci sarıdan kırmızı kartı görerek Beşiktaş'ı 9 kişi bıraktı.

Beşiktaş iki hafta aradan sonra aldığı bu galibiyetle puanını 17'ye çıkardı ve üçüncü sıraya yükseldi. Ev sahibi İstanbul Başakşehir ise 11 puanda kaldı ve kendine 11. sırada yer buldu.

46. dakikada Edin Visca'nın sağdan ortasında direğin üstüne çarpan top oyun alanına geri döndü. Sonrasında savunma uzaklaştırdı.

54. dakikada ev sahibi etkili geldi. Bu dakikada kullanılan köşe atışında Semih Şentürk'ün kafa vuruşu kaleciyi geçti. Çizgi üzerinden Sosa, tehlikeyi uzaklaştırdı.

58. dakikada ev sahibi ekip mutlak bir golden oldu. Bu dakikada hızla atağa kalkan takımda Semih Şentürk, müsait durumdaki Edin Visca'yı gördü. Boşnak futbolcunun vuruşunda İsmail Köybaşı, ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

63. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Bu dakikada Sosa'nın pasında topla buluşan Demba Ba'nın dönerek yaptığı vuruş üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-1.

75. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada sol taraftan hızla cezasahasına yaklaşan Kerim Frei, Sosa'yı gördü. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Volkan'dan seken topu Kerim Frei tamamladı. 1-2.

76. dakikada Beşiktaş sahada on kişi kaldı. Bu dakikada Pedro Franco, cezaalanı önünde Doka'yı düşürünce maçın hakemi Franco'yu ikinci sarı kartını göstererek oyun dışına gönderdi.

90+3. dakikada Beşiktaş sahada 9 kişi kaldı. Bu dakikada İsmail Köybaşı, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını sahada eksik bıraktı.

90+5. dakikada cezaalanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Mehmet Batdal, yakın mesafeden topu auta atarak takımını bir golden etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, 9 kişi kaldığı maçta rakibini 2-1 mağlup etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri