İstanbul Barosu'na Konyalı isim aday oldu

Hukuk camiasının yakından tanıdığı Konyalı Avukat Turgay Bilge, Avukat Hakları Grubu İstanbul Barosu Başkan Adayı oldu.

Avukat Hakları Grubu (AHG) Cumartesi günü genel kurulunu gerçekleştirdi. İstanbul Barosu 2024 Genel Kurulu ve seçimleri yaklaşırken, AHG İstanbul Barosu başkan adayını belirledi. Avukat Hakları Grubu'nun başkan adayı, aynı zamanda AHG Sözcüsü olan Konyalı Av. Turgay Bilge oldu. Bilge, 1993 – 2020 yılları arasında Konya Barosu’na kayıtlı serbest avukatlık yapıyordu. Turgay Bilge, 2020 yılından bu yana ise İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyor. Adaylığı sonrası Merhaba Gazetesi’ne konuşan AHG İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Turgay Bilge, meslek sorunlarına eğileceğinin, sorunlara çözümler üreteceğinin, meslektaşlarının hakkını ise sonuna kadar savunacağının sözünü verdi.

AV. TURGAY BİLGE KİMDİR?

Av. Turgay Bilge, 1970 yılında Konya’da doğdu. 1988 yılında Konya Anadolu Lisesi (Konya Maarif Koleji)’nden, 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 – 2020 yılları arasında Konya Barosu, 2020 yılından bu yana İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Bilge, üç çocuk babasıdır. 2002 – 2018 yılları arasında Konya Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve TBB delegeliği, 2009 – 2013 döneminde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunan Bilge, 2013 – 2015 yılları arasında Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Kurulu üyeliği ve Adalet Bakanlığı Mülakat Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. TBB yönetim kurulu üyesi ve Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Kurulu üyesi olarak arabuluculuğun kanunlaşması ve arabuluculuk kurumunun gelişmesine katkıları nedeniyle kendisine Türkiye’nin 1 sicil numaralı ilk arabulucusu olma onuru verildi.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu başkanlığı, başkan yardımcılığı ve genel sekreterliğinde bulundu. Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulu, Selçuklu İlçesi İnsan Hakları Kurulu, Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Ticaret Odası Hakem Heyeti ve Vergi Takdir Komisyonu üyeliklerini yürüttü.
İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) yönetim kurulu üyeliği, Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) delegeliği yanında, Konya Maarif Kolejliler Derneği, Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği ve Konya Arabulucular Derneği’nin kuruculuğu ve başkanlığını, Konya Yumurta Üreticileri Tarımsal Birliği, Konya Briç İhtisas Kulübü ve Konya Demokrat Hukukçular Derneği kurucu üyeliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şubesi Danışma Kurulu üyeliğini üstlendi. Halen Konya Sanayici ve İşadamları Derneği başkanlığını yürütmektedir. ADD’de “Uluslararası Hukuk Açısından Türkiye’de İnsan Hakları ve Uluslararası Af Örgütü”, TÜSİAD Dünya Ticaret Örgütü ve AB’deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı Sempozyumunda “Türkiye Tarımının Karşı Karşıya Olduğu Temel Sorunlar”, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) Adalet ve Demokrasi Haftasında “Hukuk Devleti Avukatın İşi”, İstanbul Üniversitesi 1. Arabuluculuk Hukuku Sempozyumunda “Arabuluculuk Kanunu Açısından Kamu Düzeni Kavramı” konulu sunumları yanında birçok ulusal ve uluslararası panel ve sempozyumda oturum başkanlığı yaptı. 2017 yılında Londra’da bulunan Chartered Institute of Arbitrators(CIArb) ileri arabuluculuk eğitimi ve sınavını başarıyla geçerek MCIArb unvanını aldı. 2022 yılında Avrupa Birliği Avrupa Konseyi tarafından “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Yolları Arabuluculuk – Tahkim Politika Geliştirme Projesi” kapsamında 15 ulusal danışmandan biri olarak seçildi.
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Kamu Hukuku ABD Uluslararası Hukuk Bilim Dalı dalında yüksek lisansını “BM Savaş Hukukunda Güncel Gelişmeler” konulu teziyle tamamlayan Bilge’nin, Özel Hukuk Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Bilim Dalında doktora öğrenimi tez aşamasında devam etmektedir.
Uluslararası hukuk alanında çeşitli hukuk yayınları ve 1. Körfez Savaşı sırasında alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını İngilizceden çeviren ve TBB önceki Başkanı Av. V. Ahsen Coşar'la birlikte son Felsefe Nedir? Marksist Bir Deneme (Howard Selsam) adlı eser çevirisi 2022’de, yazarları arasında olduğu “Arabulucunun Öz-El Kitabı” 2024’te yayımlanan Bilge, Maltepe, Selçuk, İstanbul Aydın üniversitelerinde uzlaştırmacılık, arabuluculuk ve uzman arabuluculuk eğitimleri yanında bazı iletişim fakülteleri ve fotoğraf sanatı derneklerinde temel fotoğraf eğitim ve “Fotoğraf ve Etik” konulu sunumlarını sürdürüyor. 2024’te İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi olarak derslerine başlamıştır.
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri