İşsizlikte 2023 Yılı Hedefi; Oranı Yüzde 5’e Düşürmek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 2023 yılı hedefleri arasında işsizlik oranlarını düşürmenin de olduğunu belirterek, “2023 yılı işsizlik oranı yüzde 5 istihdam oranımız yüzde 55 olarak belirlenmiştir....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 2023 yılı hedefleri arasında işsizlik oranlarını düşürmenin de olduğunu belirterek, “2023 yılı işsizlik oranı yüzde 5 istihdam oranımız yüzde 55 olarak belirlenmiştir. Kadın istihdam oranının en az yüzde 41’e yükseltmeyi ve kayıt dışı istihdamı yüzde 15’ın altına indirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi.

Marriot Otel’de düzenlenen ‘Türkiye’de İstihdam Politikaları’ konferansına; Halil Etyemez'in yanısıra, büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi de katıldı. Etyemez, yaptığı konuşmada 1990’lı yıllarda başlayan küreselleşme beraberinde ekonomik problemleri de beraberinde getirdiğini söyleyerek, “İstihdam içinde bulunduğumuz 100 yıl tartışılan konuların başında geliyor. Dünya ya baktığımızda işsizliğin hemen her ülkelerde önemli önemli sorunlardan biri olduğunu görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Etyemez, son beş yıl içerisinde yaklaşık beş milyon kişi ilave istihdam oluşturduklarını dile getirerek, “Gelecek dönem için en önemli hedefimiz işsizlik seviyesinin daha aşağıları çekilmesi ve tüm vatandaşların eğitim ve istihdam olanaklarının azami ölçüde faydalanmasıdır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri