İşsizlik İtalyanları Göçe Zorluyor

Çalışmak için yurtdışına çıkan İtalyanların sayısı arttı. İtalya'da Göçmenler Vakfı'nın açıkladığı rapora göre, çalışmak için yurtdışına çıkan İtalyanların sayısında yüzde 16,1'lik artış gözlendi. Bunun yanında,...

Çalışmak için yurtdışına çıkan İtalyanların sayısı arttı. İtalya'da Göçmenler Vakfı'nın açıkladığı rapora göre, çalışmak için yurtdışına çıkan İtalyanların sayısında yüzde 16,1'lik artış gözlendi. Bunun yanında, çalışmak için İtalya'ya gelen göçmenlerin sayısında da (kaçak yollarla gelenler hariç) yüzde 3,1 artış olduğu belirtildi.

İtalyan Göçmenler Vakfı yurtdışında yaşayan İtalyanların sayısının 2012 yılına göre yüzde 16,1 artarak 79 binden 94 bine yükseldiğini duyurdu. Özellikle 18-34 yaş arası genç nüfusun iş bulmakta zorlanması sebebiyle çalışmak için yurtdışını tercih ettiğine dikkat çekildi. Raporda yurtdışına çıkan kadın sayısının erkeklere göre daha fazla olduğu kaydedildi.

İtalyanların en fazla göç ettikleri ülkelerin başında 12 bin 933 kişi ile İngiltere bulunuyor. İtalyanlar, İngiltere'den sonra Almanya'yı tercih ediyor. Bu ülkede 11 bin731 İtalyan vatandaşı bulunuyor. Söz konusu iki ülkeden sonra İtalyanlar, İsviçre ve Fransa'yı tercih ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri