İşsiz gençlere AB desteğiyle iş imkânı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge Merkezi ile Konya Sanayi Odası işbirliğiyle Ar-Ge personeli yetiştirme programı kapsamında işsiz kalan gençlere iş imkânları yaratılacak.

Proje Koordinatörlerinden Prof. Dr. Mustafa Ersöz, proje ile işsiz gençlerin sayısını azaltmayı amaçladıklarını belirterek, “Proje ile işsiz sayısını azaltmak ve sanayi işletmelerinde Ar-Ge personeli istihdamı sağlamayı hedefliyoruz. Katma değeri yüksek ürün üretilmesine ve istihdam fırsatlarının oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Projeyi daha sonraki yıllarda Selçuk Üniversitesi’nde sürekli bir programa dönüştürmeyi düşündüklerini belirten Prof. Dr. Ersöz, şunları söyledi: “Projede hedef grubumuz 72 gençten oluşacak. Bu gençler, Ar-Ge personeli olabilecek özellikteki işsiz gençlerden seçilecek. İŞKUR’a kayıtlı, yarısı bayan olmak üzere 24 araştırmacı ve 48 teknisyen genci yetiştireceğiz.”
Proje kapsamında işsiz gençleri Ar-Ge yazabilecek tecrübe ve girişimcilik ruhu  kazanması, sanayide istihdamı, Ar-Ge proje danışmanlığı yapabilecek düzeye gelmeleri, işini kuracak 3 gencin işyerlerinde Ar-Ge birimi kurması ve sanayide ilave istihdam sağlanmasını amaçladıklarını söyleyen Ersöz, “Projenin ortağı Konya Sanayi Odası’dır. Odamız Ar-Ge personeli istihdam edebilecek kapasitedeki şirketlerin seçimi ve istihdamı konusunda bizlere yardımcı olacak. İşsiz gençlerin seçiminde Konya İŞKUR Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi İleri Ar-Ge Merkezi, Konya Sanayi Odası ve istihdam talebi olan sanayi kuruluşları oluşturdukları komisyonla karar verecekler. 11 ay süren eğitimle gençlerimiz Ar-Ge personeli olacak ve iş imkanına da kavuşacak AB’nin kabul ettiği projede aldığımız 135 bin euro’yu da bu eğitim seminerinde kullanacağız. Projeye katılmak isteyen işsiz 2 ve 4 yıllık genç mezunlarımız Konya’da faaliyet gösteren sanayi, tarım ve hizmet firmalarının  argepersoneli@gmail.com adresine yazmaları önemle duyurulur. Başvuru sahiplerine telefonla ulaşılıp başvuru formu ve CV istenecektir.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri