İsrailliler Türkiye'den özür dilenmesinden memnun

İsrail'in, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak Türkiye'den özür dilemesi İsrail medyasında geniş yer bulmaya devam ederken, İsrailliler de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Ankara'dan özür dilemesini memnuniyetle karşıladı.

İsrail halkının özrü olumlu karşılamasında, Türkiye'deki tatil imkanları ile iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin yeniden gelişmesi beklentileri de etkili oluyor.

Kudüs'te ''Eski Şehir'' sokaklarında AA muhabirine konuşan İsraillilerden Ranna Arap, ''Özür dilememiz sorun değil, özürden dolayı gurur duyuyorum. Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz'' dedi.

İsrailli Rachel, Menahem, Sara Rosenoer kardeşlerden Rachel ise tatilini Türkiye'de yaptığını ve yeni döndüğü bu ülkeye hayran kaldığını anlatarak, İsrail'in özründen duyduğu memnuniyeti aktardı. Rache, ''Türkiye çok güzel, ilişkilerin normalleşmesini umuyorum'' diye konuştu. Kardeşi Sera, ''Türkiye'yi ve Arapları seviyorum. Barış istiyorum. Özür iyi oldu'' derken, büyük kardeş Menahem de ''Türkiye'yi seviyorum, fiyatlar daha ucuz. Özellikle Antalya'yı çok beğendim'' diyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini olumlu karşıladığını söyledi.

Ukrayna göçmeni Yahudi Polina Namenko da özrü olumlu karşıladığını anlattı. ''Hepimiz insanız, ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz'' diyen Namenko, ''İlişkilerin normalleşmesi çok iyi, daha önce Türkiye;ye hiç gitmedim. Artık Türkiye'ye tatile gitmeyi düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Filistinliler temkinli

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili görüşlerini anlatan Filistinlilerin ise temkinli oldukları dikkati çekiyor.

Tatlı satıcısı Filistinli Ahmet Takis, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine kuşkuyla yaklaştığını söyleyerek, ''Bunun arkasında kime ne fayda var sonunda göreceğiz'' dedi.

Filistinli Macid Süleyman da ''Bu tam bir özür değil. Bu siyasi bir manevra ama Türkiye Ortadoğu barış sürecinde tam rol sahibi oldu'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri