İsrailli Yerleşimciler Ramallah’ta Cami Yaktı

Radikal Yahudiler, bu sabah Filistin’de bir camiyi yaktı. Yangında caminin önemli bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.Filistinli kaynaklar, radikal Yahudilerden oluşan yerleşimcilerin bugün şafak vakti Ramallah’ın kuzeydoğusundaki...

Radikal Yahudiler, bu sabah Filistin’de bir camiyi yaktı. Yangında caminin önemli bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Filistinli kaynaklar, radikal Yahudilerden oluşan yerleşimcilerin bugün şafak vakti Ramallah’ın kuzeydoğusundaki El Muğir köyünde cami yaktıklarını bildirdi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, sabah namazına giden cemaat, caminin alt katını saran yangınla karşılaştı. Hızla yayılan alevler caminin ikinci katına kadar ulaştı. Ellerindeki kıt imkanlarla yangına müdahale eden cemaatin yoğun uğraşlar soncu alevleri söndürmeyi başardığını aktardı. Caminin zemin katının tamamen yandığı, kundaklamada ikinci katta da büyük hasarın oluştuğu kaydedildi. Filistinli kaynaklar, camiyi yakan radikal Yahudilerin cami duvarında da ırkçı söylemler yazdığını dile getirdi.

Filistinliler, aynı caminin bir çok kez yakılmasına rağmen göstermelik soruşturma yapmaktan başka bir adım atmamasından yakındı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri