İsrailli pilotlar Konya'da 6 kez tatbikata katıldılar!

Konya'da 22 yıldır düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatına İsrailli pilotlar toplamda 6 kez katıldı. İsrail, en son 2008 yılında eğitim için Konya'ya geldi. İsrail'in olduğu her tatbikatta ABD'nin de yer alması dikkatlerden kaçmadı

İsrail'in Filistinlileri her gün hukuk kuralı ve insanlık tanımadan bombalaması sonucunda, Türkiye'de bugün en çok konuşulan konuların başında “İsrail'in Konya'da kaç kez eğitime katıldığı” meselesi geliyor. Bu sorunun cevabı, vatandaş tarafından merak ediliyor. İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı pilotların Konya'da 2001 yılından bu yana 6 kez Anadolu Kartalı Tatbikatına katıldığı görüldü. İsrailli pilotlar en son 2008 yılında eğitim için Konya'ya geldi.

AVRUPA'NIN TEK TAKTİK EĞİTİM MERKEZİ KONYA'DA

2001 yılından bu yana Konya'da yapılan Anadolu Kartalı Tatbikatına farklı ülkelerden katılım oluyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, Avrupa’da yer alan tek taktik eğitim merkezi olarak dikkat çekiyor. Konya'nın hava sahasının geniş, eğitim imkânının daha cazip olması, Konya'yı birçok hava sahasından farklı kılan özelliklik olarak biliniyor. Tatbikat bölgesi, 300*400 kilometre alanda icra ediliyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi kuruluşundan bu yana 15 ülke katılımıyla 25 dönemi uluslararası 21 dönemi ise milli olmak üzere toplam 46 eğitim dönemi uygulandı ve 26 bin sorti uçuş gerçekleştirildi.

İSRAİL GAZZE'Yİ BOMBALAMADAN ÖNCE KONYA'DA TATBİKATA KATILDI !

Bu husus ile ilgili Saadet Partisi Milli Savunma Bakanlığına soru önergesi verdi. 27 Aralık 2008'de İsrail tarafından Gazze'ye hava saldırısı düzenlendi. O yıllarda da İsrailli pilotların Türkiye'de eğitim aldığı gündeme geldi ve dönemin Genelkurmay İletişim Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 6 Şubat 2009 tarihinde yaptığı basın açıklamasında İsrailli pilotların bu programda yer aldığını doğruladı. İsrail'in Aralık ayında düzenlediği Gazze saldırısında önce 8-19 Eylül 2008 yılları arasında düzenlenen tatbikatta Konya'da eğitime katıldığı görüldü.

2008 YILINDAN BU YANA KONYA'YA GELMEDİLER!

Merhaba Gazetesi, İsrail Hava Kuvvetlerinin Konya'da 2001 yılından bu yana kaç kez tatbikata katıldığını çıkardı. 18-29 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenen tatbikata Türkiye, ABD ve İsrail katıldı. İsrail, 3-14 Kasım 2003 tarihinde de ABD ve Almanya ile birlikte Konya'da tatbikata katıldı. 7-18 Haziran 2004 tarihinde Konya'da düzenlenen tatbikata İsrail yine katıldı. İsraille birlikte ABD de tatbikatta yer aldı. O dönem tatbikata İsraille birlikte Ürdün'ün de katılması dikkatlerden kaçmadı. 27 Eylül-8 Ekim 2004 tarihlerinde düzenlenen tatbikata da İsrail katıldı. ABD o tatbikatta da yer alırken, Pakistan'da İsrail'in olduğu o tatbikatta yer aldı. İsrail, 1 yıl sonra düzenlenen tatbikat için yine Konya'ya geldi. 14-25 Kasım 2005 yılları arasında düzenlenen tatbikatta İsrail ile birlikte ABD de yer aldı. İsrail, Konya'da en son 8-19 Eylül 2008 yılları arasında düzenlenen tatbikata katıldı. ABD o tatbikatta da yer aldı. İsrail, 2008 yılından bu yana Konya'da tatbikata katılmıyor. İsrail, 2001 yılından bu yana Konya'da 6 kez tatbikata katıldı. 15 yıldır İsrail pilotları Konya'ya tatbikata gelmiyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri