İsrail’in temelleri Çanakale’de atılmıştır

Özel Gençlik Temel Lisesi Müdürü, Tarihçi Enes İlhan Post, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Özel Gençlik Temel Lisesi Müdürü, Tarihçi Enes İlhan Post, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Çanakkale Destanı’ndan dersler çıkarmamız gerektiğini ifade eden Enes İlhan Post, adını cephede “Muallimler Tümeni” olarak duyuran, okumuş aydınların, düşünen beyin kadrosunun Çanakkale’de toprağa gömüldüğünü belirtti. Post, Çanakkale Destanı’nın Sultan Abdülhamit’ in yetiştirdiği neslin, Milli mücadelenin ileri gelen kumandanlarının savaş laboratuarı olduğunu, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, Milli Mücadelesinin önemli bir girişi olduğunu söyledi. İsrail’in temellerinin de Çanakale’de atıldığını ifade eden Post, şöyle konuştu: “Çanakkale Destanı’nın çok fazla gündeme getirilmeyen bir tarafı daha var. Çanakkale’ye düşmanın,  geçmişin acı izlerini silmek için geldiğini, 18 Mart günü mayınlara çarparak yara alan Agamemnon ismi, asırlar önce Anadolu’yu işgale gelen Yunan Kralını temsil etmektedir.13 Mayıs gecesi Muavenet – i Milliye tarafından batırılan Golyat’ın,  Kur’an ve Tevrat’ta geçen Talut – Calut mücadelesini temsil etmektedir. “Sion Katır Birlikleri” ile Siyonizm’in Yahudi Milli Devleti olan İsrail’in temelleri de Çanakale’de atılmıştır.

BATI ÇANAKKALE’DEN UTANMALI

Çanakkale kahramanlarının günlük aldıkları öğünü gösteren yemek listesini de hatırlatan Enes İlhan Post, bu vatanın nasıl kazanıldığını bilmeyenlere, bu topraklar için canlarını veren atalarımızın düşmanla beraber yoksulluklarla da mücadele etmek zorunda bırakılıp, bu toprakları hangi zorlu şartlarda vatan yapabildiklerinin hatırlatılması gereken bir destan olduğunu ifade etti. İlhan Post, bu gün insanlığın, İslam dünyasının ve Türkiye Müslümanlarının Çanakkale’den çıkarması gereken çok önemli dersler olduğunu belirterek: “BM ve Uluslar arası hukukun koyduğu ‘savaş hukuku’na rağmen, Sivil katliamları ile, dünyada kendisi gibi düşünmeyen insanlara yaşama hakkı tanımayan emperyalist dünya, Çanakkale’de destan olan Mehmetçiğin esirlere ve yaralılara davranışından utanmalıdır” dedi.

YENİ NESİLLERE ANLATILMALI

Tarihçi Enes İlhan Post, Milli Eğitim camiası başta olmak üzere, üst düzey devlet görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine ve İslam dünyasının ilgili yetkililerine açık çağrıda bulunarak, “Mutlaka ve mutlaka, Çanakkale programları ve gezileri ile bu millete ‘Şam, Kudüs, Saraybosna, Bağdat, Hicaz, Erzurum, Diyarbakır, Konya, İstanbul, Çanakkale’dir, buraların savunması Çanakkale’den başlar’ anlayışı ile dedelerinin neden bu değerler için şehit olduğunu kavratabilirsek, ecdadımıza bir nebze olsun vefa borcumuzu ödeyebiliriz. Bu vesileyle başta Çanakkale’de destanlar yazan şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyoruz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri