İsrail’in soykırımı çalıştayda anlatıldı

Hadim’de düzenlenen ‘Filistin Gençlik Çalıştayı’nda ‘Hukuki kimlik, savaş hukuku, soykırım suçu, dinler tarihinde Kudüs’ konuları ele alındı. Çalıştayda, Gazze’de insanlığın geleceğinin katledildiği vurgulandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Vakfı İnsan Topluluğu ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği ‘Filistin Gençlik Çalıştayı’ sona erdi.
ÜÇ DİLDE SONUÇ BİLDİRGESİ OKUNDU
18-19 Mayıs tarihleri arasında Hadim’de gerçekleştirilen çalıştayda çoğunluğunu hukuk öğrencilerinin oluşturduğu katılımcılar Filistin meselesini 4 ana başlık altında ele aldılar.
Hamas'ın ‘Hukuki kimlik, savaş hukuku, soykırım suçu, dinler tarihinde Kudüs’ konuları üzerine yoğunlaşılan çalıştayın sonuç bildirgesi düzenlenen bir toplantıda Türkçe, Arapça ve İngilizce okundu.
Sonuç bildirgesinin kamuoyuna duyurulduğu toplantıya HUDER Kurucu Başkanı 26 ve 27. dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan katıldı.
İNSANLIK ONURU KATLEDİLİYOR
Ahmet Sorgun, programın büyük hukukçu Hazreti Hadimi'nin memleketinde yapılmasının çalıştaya ayrı bir anlam kattığını dile getirdi. Bütün dünyanın kulaklarının sağır, gözlerinin kör olduğu Filistin için yapılan gençlik çalıştayının farkındalık için çok değerli olduğunu ifade eden Sorgun, Filistin meselesinin insanlığın sorunu olduğunu söyledi. Sorgun, “Böyle önemli bir konuyu elen alan geçlerin bu çalışması bizleri Filistin adına Gazze adına ülkemiz adına ve insanlık adına umutlandırdı. Aslında 8 aydır katledilen Filistin değil insanlık onuru ve insanlığın geleceği katlediliyor” diye konuştu.

ÖRNEK PROGRAM OLDU
Programın organize edilmesinde katkısı olan HUDER’e NEÜ Vakıf ve İnsan Topluluğuna teşekkür eden Sorgun, programa ev sahipliği yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner'i de kutladı. Filistin meselesinin ele alındığı çalıştayın önemine değinen HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan ise "Yapılan bu çalıştay örnek teşkil ediyor. Konya’da böyle bir çalışma daha önce yapılmadı. Bu çalışmanın uluslararası statüde bir çalışmaya dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmanın içinde yer alan genç kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür diyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri