İsrail’in soykırımı 287 gündür sürüyor

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı son 24 saatte 54 artarak 38 bin 848'e yükseldi. Batı Şeria’da da gözaltılar arttı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 287 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

ŞEHİT SAYISI ARTIYOR

Siyonist İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 54 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 95 kişinin yaralandığı belirtildi.

Terör devleti İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 848'e, yaralananların sayısının da 89 bin 459'a yükseldiği kaydedildi.

BATI ŞERİA BÜYÜK BASKI ALTINDA

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun bugün de Doğu Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Nablus ve Beytullahim kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar yaptığına işaret edilen açıklamada, söz konusu baskınlarda en az 18 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bugünkü gözaltılar arasında 2 kız öğrenci ve bir çocuğun da olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail askerlerinin baskınlar sırasında Filistinli vatandaşları darpettiği ve evlere zarar verdiği aktarıldı.

7 BİN 500’DEN FAZLA İDARİ TUTUKLU

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne savaş açtığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 9 bin 720'yi aştığı kaydedilen açıklamada, daha sonra serbest bırakılanların da bu sayıya dahil olduğunun altı çizildi.

İsrail'in 287 günden beri sürdürdüğü sistematik baskınları sırasında gözaltına alınan Filistinliler arasında 330'dan fazla kadın olduğu belirtilen açıklamada, Gazze'den alıkonulan kadınların bu sayıya dahil olmadığı kaydedildi. Gözaltına alınan Filistinliler arasında en az 675 çocuğun olduğu bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, "Gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de var. 7 Ekim'den beri gözaltına alınan 89 gazeteciden 51'i hala salıverilmedi. Gözaltında tutulan gazetecilerden 6'i kadın ve en az 16'sı Gazze Şeridi'nden." denildi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri