İsrail'in son Gazze saldırısının gizli kodları

İsrail'in Ortadoğu'da tansiyonu yükselten son Gazze saldırısının gizli kodları neler mi?

İsrail’in Gazze’ye yönelik önceki akşam başlayan operasyonu dün devam etti. 156 hedefi bombardımana tâbi tutan İsrail’in operasyonunda 19 kişi öldü. Hamas bu saldırılara roketlerle karşılık verdi. İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamaya göre Hamas İsrail’e yaklaşık 250 füze atarken, bunların en az 80’i, Demir Kubbe füzesavar sistemiyle imha edildi. Bazı füzeler İsrail topraklarında yıkıma neden olurken, Kiryat-Malaçi’de üç İsrailli sivil yaşamını yitirdi. Bugün sabah saatlerinde de İsrail Gazze’yi bombaladı. Herkes İsrail’in neden şimdi bir saldırı harekatına giriştiğini sorguluyor. Ortadoğu analistlerine göre bu saldırının bir çok gizli kodu var.


SALDIRI İÇİN ABD SEÇİMLERİNİN TAMAMLANMASINI BEKLEDİLER

1- İsrail, 4 Kasım’da gerçekleşen ABD seçimi sırasında saldırıyı planladı. Gazze’ye operasyon için Obama ve Romney’in yarıştığı seçimi bekleyen İsrail hükümeti, seçimlerin sonuçlanmasından kısa bir süre sonra önce Suriye sınırına sonra Gazze’ye saldırdı.

İSRAİL SEÇİMLERİNE 2 AY VAR

2-İsrail’in Gazze’den atılan füzelere misilleme olarak düzenlediği ve öncelikle Hamas’ın askeri komutanını hedef aldığı “Bulut Sütunu” operasyonunun zamanlaması dikkat çekici. Çünkü Netanyahu, ilk savaşını tam da seçimlere iki ay kala başlattı. İsrail her seçim dönemi öncesi Gazze’ye askeri operasyon düzenliyor.

3-İsrail, Ortadoğu’daki gelişmeler karşısında pozisyonunu korumak için Gazze saldırısını düzenledi. Başbakan Erdoğan’ın Mısır’a yapacağı ziyaret öncesi bu saldırıların gerçekleşmesi dikkat çekici bir nokta. Başbakan Erdoğan, 17-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın başkenti Kahire’yi ziyaret edecek. Çok sayıda bakanın da eşlik edeceği ziyarette Erdoğan, programına Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ziyaret ederek başlayacak. Öte yandan Başbakan Erdoğan ve Mursi, İsrail’in son Gazze saldırısı sonrası telefonla görüşerek görüş alışverişinde bulundu.


SALDIRI HİCRİ TAKVİM’İN İLK GÜNÜNDE BAŞLATILDI

4-Ortadoğu’da tansiyonu yeniden yükselten İsrail saldırısının tarihi de oldukça manidardı. Bulut Sütunu adı verilen İsrail saldırısı Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretinin yıldönümü olan Muharrem ayının ilk gününde gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği gün Hicri Takvim’in ilk günü. Bulut Sütunu, Tevrat’ta İsrailoğulları’na yardımı simgeliyor. ‘’Bulut Sütunu’’ tabiri, Tevrat, İncil ve Zebur’u içeren Kitab-ı Mukaddes’in ‘Çıkış’ bölümünde geçiyor. Yahudiler, ‘’Tanrının, Yahudileri bir bulut sütunuyla düşmanlarına karşı koruduğuna’’ inanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri