İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Saldırısı Protesto Edildi

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Camii’ne postallarıyla girmesi ve saldırıda bulunması Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi. Saldırılara tepki gösteren grup, İsrail bayrağını ateşe verdi....

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Camii’ne postallarıyla girmesi ve saldırıda bulunması Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi. Saldırılara tepki gösteren grup, İsrail bayrağını ateşe verdi.

Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahamın silahlı saldırı sonucu yaralanmasının ardından başlayan olaylar devam ediyor. Son olarak İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Camii’ne kirli postallarıyla girmesine Müslümanlar büyük tepki gösterdi. İstanbul’da da Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde saldırıyı protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Hükümet uyuma Aksa’ya sahip çık’, ‘Mehmetçik Gazze’ye’, ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Dişe diş kana kan, intikam intikam’ ve ‘Katil İsrail’ şeklinde slogan attı. Eylem sırasında polis ekipleri de konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslar arası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar ve üzerlerinde gezindiler. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa’ya yönelik kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik çaba olduğu aşikardır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkartmaktadır. Bölgeye huzur ve barışın gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir.” şeklinde konuştu.

Grup, konuşmaların ardından İsrail bayrağını da ateşe verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri