İsraili kim durduracak?

İsrail, Hamas ile 6 aylık ateşkesin geçen hafta sona ermesinin ardından dün geniş kapsamlı hava saldırısına başladı. Hamas radyosu, saldırılarda en az 205 kişinin şehit olduğunu, 300'den fazla kişinin
GAZZE YERLE BİR OLDU
Ölenlerin çoğunu Gazze'de ve bu kentin kuzeyinde yaşayanların oluşturduğu bildirildi.Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in saldırıların durdurmak için birçok ülkeyle temasa geçtiğini açıkladı.Hamas yetkilisi, saldırılarda Gazze kenti ile civarındaki tüm güvenlik tesislerinin yerle bir olduğunu söyledi.
İSRAİL’E KARŞILIK VERİN
Saldırıları doğrulayan ve Hamas'a ait güvenlik noktalarının hedef alındığını açıklayan İsrail, Gazze yakınlarında yaşayan İsraillilere, gerekli görülmesi halinde saldırıların devam edebileceğini açıkladı. Hamas ile Filistin'deki diğer örgütler ise yandaşlarına, İsrail'in saldırılarına karşılık vermeleri çağrısında bulundu.
HAMAS: DİRENİŞ SÜRECEK
Hamas, açıklamasında, "Direnişi, kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz" ifadesini kullandı. Saldırılarda binalar yıkılırken, bazı yerlerde derin kraterler açıldı. Ambulanslar ve sivil araçlar yaralıları hastaneye taşırken, ölülerin başındaki Filistinlilerin ise tekbir getirdiği görüldü.
İsrail, Hamas ile ateşkesin sona ermesinden bir hafta sonra, dün düzenlediği hava saldırısında, Gazze kenti ile civarındaki güvenlik noktalarını hedef aldı. İsrail uçaklarıyla helikopterlerinin en az 30 füze fırlattıkları bildirilirken, hedef alınan noktaların yerleşim birimlerinin içinde yer alması ve Hamas'a ait bir polis karakolunun mezuniyet töreni sırasında vurulması ölü sayısının artmasına neden oldu. Saldırılarda tespit edilebildiği kadarıyla en az 205 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Yaralıların 120'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Saldırılarda 40'tan fazla hedefin vurulduğunu ve saldırıların devam edebileceğini açıklayan İsrail ordusunun sözcüsü, saldırılar çerçevesinde "Hamas'a ait her şeyin" hedef olabileceğini söyleyerek, Hamas yöneticilerinin de vurulabileceği mesajını verdi. Gazze saldırıların ardından toz bulutu içinde kalırken, halk yaralıları araçlarıyla hastanelere taşımak için hedef alınan bölgelere akın etti. Hamas ile birlikte diğer Filistinli örgütler, saldırının ardından yandaşlarına intikam çağrısında bulundu. Hamas'ın açıklamasında, "Direnişe kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı. Geçen hafta sona eren ateşkesin devam etmemesi konusunda Hamas'a destek veren İslami Cihad'dan yapılan açıklamada da, tüm yandaşlarına intikam çağrısında bulunuldu. İsrail, Gazze yakınlarında yaşayan İsraillilere, misilleme yapılabileceğini göz önünde bulundurarak, daha güvenli bölgelere gitmelerini tavsiye etti. Bu açıklamadan kısa süre sonra Gazze'deki militanlar, İsrail tarafına roket saldırısı düzenledi, bir İsrailli öldü. Mısır, İsrail saldırılarında yaralananları taşıyan ambulanslara kolaylık sağlamak için sınır geçişlerini açtı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN: BİZE YAPILMIŞ SAYGISIZLIK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, "Bu saldırı bize karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Barışı yaygınlaştırmak, onu egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz. Biz, bu tür girişimler içinde bulunurken, öbür tarafta Filistin'de, zaten adeta bir açık hava hapishanesi içinde bulunan Gazze'deki insanlara karşı yapılan bu hareket, barışa indirilmiş bir darbedir" şeklinde değerlendirdi.
SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ: İNSANLIK SUÇU
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'de yaptığı ve ilk belirlemelere göre 195'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıları insanlık suçu olarak niteledi. Kurtulmuş, "Yeryüzünün bütün mazlumlarının laneti bu canilerin üzerine olsun." dedi.
BEYOĞLU’NDA 5 BİN KİŞİ KATİL İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ
Beyoğlu'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, "Katil İsrail" sloganı atarak Gazze'ye yönelik saldırıyı protesto etti. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, önce grubun yürümesine izin vermedi. Pazarlıkların ardından eylemciler, İstiklal Caddesi'nden Taksim'e kadar yürüdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri