İsraile boykot çağrısı

İsrailin Filistin halkına yönelik yürüttüğü soykırıma Konya sessiz kalmadı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, odaya bağlı 86 oda ve bu odalara kayıtlı 138 bin esnaf ve sanatkar ile vatandaşları İsrail mallarını almamaya ve satmam
138 BİN ESNAF VE SANATKÂRDAN İSRAİL’E LANET
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Filistin’e yönelik İsrail vahşetinin durdurulmasını istedi. Bekir Duvarcı, yaptığı yazılı açıklamada, “Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı 86 oda ve bu odalara kayıtlı 138 bin esnaf ve sanatkârlar olarak bizler İsrail’in çirkin yüzünü gösterdiği saldırılarını kınıyoruz. İnsanlık suçu işleyen İsrail’in davranışını dünyada yaşayan insanların hiç birinin razı olacağını düşünemediğimiz gibi biz Türk milletinin bu olaya seyirci kalacağını düşünmek bile abesle iştigaldir” dedi.
Filistin halkının yaşam haklarının elinden alındığı bu günlerde İsrail’in saldırılarını derhal durdurmasını isteyen ve bu vahşeti yaşatan İsrail’i kınayan Bekir Duvarcı, Konya’ya bağlı 31 ilçe ve beldelerdeki esnaf ve sanatkâr ile vatandaşları İsrail mallarını almamaya ve satmamaya davet etti.
İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN İSRAİL’E BOYKOT ÇAĞRISI
İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in geçen haftaki vahşi saldırılarıyla, bir kez daha savaşın ve terörün soğuk yüzünü dünya kamuoyuna gösterdiğini söyledi. İsrail’in saldırılarıyla büyük bir insanlık suçu işleyerek, bir soykırım yapmakta olduğuna vurgu yapan Uğur İbrahim Altay, “Filistin’de masum insanların ve çocukların katledilmesine elbette ki vicdan sahibi bireyler olarak asla razı olamayız. İnancımız gereği dünyanın her neresinde ve hangi şartlar altında olursa olsun, her türlü terörün ve terör saldırılarının karşısında olduğumuzu göstermemiz gerekmekte. Yine inancımız ve vicdanımız gereği mazlum halkların sömürülüp, ezilmesine ve asla çocukların, kadınların, masum bebeklerin ve korumasız insanların hunharca katledilerek öldürülmesine göz yumamayacağımızı hatırlamamız gerekmekte” dedi.
Bu vahşeti tüm dünya kamuoyunun gözleri önünde yapan İsrail’i lanetlediğini vurgulayan Altay, mazlumlardan taraf değil de zalimlerden yana olanları da kınadı. Altay, tüm dünya insanları ile birlikte Türkiye’yi de İsrail’i boykot etmeye davet ederek, şunları söyledi: “Şimdi tüm Türkiye, tüm İslam âlemi ve tüm dünyayı mazlum Filistin halkının yanında olmaya, vahşi ve ağzından salyalar saçarak saldırgan tavırlarla mazlum Filistin halkına saldıran Siyonist İsrail’e de karşı durmaya çağırıyorum.”
ECZACI ODASI’NDAN İSRAİL’E KINAMA
Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay da yazılı basın açıklamasıyla İsrail’i kınadı. İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırımla büyük insanlık suçu işlediğine vurgu yapan Harun Kızılay, “İsrail’i uluslar arası hukuk tanımadan yaptığı bu saldırıları nedeniyle nefret ve esefle kınıyorum” dedi.
HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI KONYA ŞUBESİ
Şube Başkanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliamı durdurmasını istedi. Bir milyondan fazla Iraklıyı öldüren işgalci batılı güçlerin bu kez İsrail’i destekleyerek bombalarını Filistin halkı üzerine yağdırdığını vurgulayan Ferruh Yıldız, yapılan vahşetin katliam olduğunu, İsrail’in bir an önce bu katliamı durdurması gerektiğini söyledi.
ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ORTAK TEPKİ
Öğretim Üyeleri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Yılmaz da, dünyayı kana bulamak isteyen cani ruhlu kimselere dur denilmedikçe bu olayların devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Osman Yılmaz, “İslam Konferansı, Arap Birliği, Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlar ne zaman haklıların ve mazlumların yanında olacaklar? Neyi bekliyorlar? Görevleri ne? Yoksa görevleri göz yumarak ve sessiz kalarak insanların öldürülmesine ve yurtsuz bırakılmasına yardımcı olmak mı?” diye sordu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri