‘İsrail uluslararası mahkemelerde yargılansın’

Her Yerde Adalet Platformu üyeleri Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekmek adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, “1948 yılında Deir Yasir bölgesinde Siyonist rejimin başlattığı katliamlar bu güne kadar devam etmiş bu gün ise bir soykırım halini almıştır” dedi

Adliye binası önünde konuşan Av. Özkan Öztürk, Gazze'de Siyonist rejim tarafından yaklaşık 16 yıldan bu yana İsrail devleti tarafından soykırım ve insanlık suçuna imza atıldığını kaydetti.

İSRAİL’İ DAVA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İsrail’i uluslararası mahkemelerde mahkûm edene kadar durmayacakların belirten Av. Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “5 Şubat 2021 tarihli Uluslararası Ceza Mahkemesi 2014 yılında Gazze'de Siyonist rejimin gerçekleştirdiği katliamlar noktasında Filistin Devletinin Roma Statüsüne üye olması nedeni ile soruşturma ilke kararını alarak hukuki süreci başlatmıştır. Bu karar ile Gazze- Batı Şeria ve Kudüs'te 1967 topraklarını kapsayacak şekilde yargı yetkisine sahip olduğu hususu hukuki açıdan netleşmiştir. Fakat bu soruşturma diplomatik manada egemen güçlerin baskıları neticesinde her ne kadar akamete uğramış olsa da dünya halkları nezdinde İsrail mahkûm edilmiştir. Bizler ve diğer ülke hukukçuları bu tarz başvurularda ısrarcı talepkar olmaz isek ne olacak biliyor musunuz? Siyonist rejim konforlu alanından saldırılarına devam edecek. 1975 yılında BM'nin kabul ettiği Siyonizm'in ırkçılık olduğunda dair kararı 1991 yılında nasıl kaldırıldı ise UCM'nin 2021 yılında almış olduğu yargılama yetki kararı da o şekilde elimizden alınacaktır. İşte bu yüzden bizler bu başvuruyu oldukça önemsiyoruz. Bu nedenle bu hukuki süreci hem uluslararası düzeyde hem de ulusal hukuk sistemi içerisinde sonuna kadar takip edeceğiz ve insanlık vicdanını daha fazla pozisyon almaya davet ederek bu katliamları durduracağız”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri